Dit zijn de nieuwste keukentrends van 2015

Dit zijn de nieuwste keukentrends van 2015

Ruimer en milieuvriendelijker 

2015 wordt een jaar waarin de keuken volledig naar onze dagelijkse behoeftes wordt aangepast. Er wordt gemiddeld ruim een uur per dag in de keuken doorgebracht. De nieuwste trends op het gebied van inrichting, kleuren, accessoires, inbouwapparatuur en andere elementen van de keuken zijn gericht op gemak en gebruiksvriendelijkheid. Wij zetten hieronder de trends van het nieuwe jaar op een rijtje. Wilt u altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends op het gebied van keukens? Vraag dan direct ons gratis magazine aan.

Keukens worden duurzamer
Duurzaamheid is een belangrijke factor bij het uitkiezen van apparatuur, maar ook bij het inrichten van de ruimte. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen krijgt de ruimte een prachtige look. Zo wordt hout veel voor de keukeninrichting gebruikt. Maar ook de apparatuur wordt steeds duurzamer. Het verbruik van de apparaten ligt een stuk lager dan andere modellen. Dankzij de handige energielabels is het gemakkelijk een duurzame keuze te maken. Met een oog op duurzaamheid en het milieu zal 2015 een groen jaar worden.

Meubels in de keuken
De meeste keukens bieden ontzettend veel ruimte voor apparatuur en om te bewegen. Veel keukens hebben hierdoor ruimte over. Keukenmeubelen zijn de nieuwste trend op het gebied van de inrichting. Deze meubelen zijn verkrijgbaar in dezelfde stijl als de rest van de keuken en hierdoor bijzonder geschikt voor talloze ontwerpen.
U kunt vrijwel alle kanten op met deze meubelen. Zo zijn er tv-kasten die voor de keuken zijn aangepast en kan er een kledingkast in de keuken worden ingebouwd. Als u te weinig ruimte in de andere kamers van uw woning heeft dan is deze kamer een geweldig alternatief. Zo worden de wasmachine en droger in steeds meer huishoudens in de keuken ingebouwd.

Verlichting wordt milieuvriendelijk
Eerder las u al dat de duurzaamheid van de keukens stijgt, dit is ook merkbaar op het gebied van verlichting. De milieuvriendelijke LED-verlichting wordt in steeds meer modellen ingebouwd. Er zijn veel mogelijkheden bij deze verlichting. Waar de meeste keukens niet meer dan het plafondlicht en het lichtje van de afzuigkap hebben is het vandaag de dag mogelijk om lange strips LED-verlichting onder het werkblad aan te brengen. Dit biedt een uniek en sfeervol gevoel. De helderheid van de verlichting kan eenvoudig met een afstandsbediening worden aangepast.

Handgemaakte elementen in de keuken
Nog steeds kiezen veel mensen voor handwerk in de keukens. Hierbij zijn kastjes, werkbladen en andere keukenelementen met de hand gemaakt. Dit geeft het een unieke look. In 2015 zal deze stijl terugkeren en worden er talloze keukenontwerpen op aangepast. Waar kastjes en werkbladen uit de fabriek vaak hetzelfde zijn worden handgemaakte kastjes en werkbladen iedere keer weer uniek bewerkt. Bovendien kunt u hierbij uw eigen behoeftes aangeven, zo worden de handgemaakte artikelen volledig naar uw wens geproduceerd.
Hout en beton zijn twee materialen die veel in keukens worden gebruikt. Deze materialen zijn eenvoudig te bewerken en kunnen worden aangepast om uw gewenste inrichting samen te stellen. U kunt de materialen gebruiken als decoratie of in uw gehele keuken verwerken. Door de materialen te combineren met bijvoorbeeld steen of kunststof kunt u een unieke inrichting samenstellen die rekening houdt met uw kookwensen, de apparatuur die wordt ingebouwd en de gewenste beweegruimte.

Moderne elementen worden klassiek
In een groot aantal keukens zijn moderne toepassingen te vinden. Denk hierbij aan soft-motion en tip-on. Deze toepassingen worden steeds vaker in klassieke keukens gebruikt. De combinatie van modern en klassiek maakt deze inrichting zeer uniek. Het biedt de eenvoud van de moderne keukens en heeft de geweldige look van de klassieke keuken. Zo zijn tip-on kasten van steigerhout en andere houtsoorten in opkomst. Deze houtsoorten geven de keuken haar klassieke look en brengen daarbij veel sfeer in de ruimte. Ondertussen geniet u gewoon van het gemak van het tip-on systeem.

Pitt Cooking - zelf beslissen hoe u kookt
De klassieke gasfornuizen komen met 4 of 5 branders. Deze zijn in een specifiek patroon op het fornuis gemonteerd. Bij Pitt Cooking heeft u zelf in de hand waar de branders op het fornuis staan. Dankzij de handige montagetechniek kan iedere Pitt eenvoudig worden verplaatst. Zo kunt u uw pannen strategisch plaatsen of uw kleine branders verwisselen met grote branders.