Rechte keukens – Küchen Direct

Rechte keukens

De rechte keuken zien we in Nederlandse huishoudens erg vaak terugkomen. Dat is niet zo gek, want deze keukenvorm biedt vele voordelen. Zo zijn rechte keukens erg gemakkelijk in iedere ruimte in te passen. De ruimte waar deze keukenvorm vaak geplaatst wordt is rechthoekig of vierkant. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Of wil je inspiratie opdoen? Lees dan snel verder.

Voorbeelden van rechte keukenopstellingen

Bij een rechte keuken zijn de volgende opstellingen mogelijk:

  1. Keuken met rechte opstelling

  2. Een enkel langgerekt element

  3. Rechte keuken met kastenwand

  4. Rechte keuken zonder bovenkastjes

  5. Twee rechte elementen met in het midden een eiland

  6. Twee rechte elementen tegenover elkaar (parallelkeuken)

 

In de eerste opstelling heb je een keukenelement zonder hoeken. Dit kan bestaan uit één, twee of zelfs drie rechte elementen. Bij opstelling 2 heb je enkel een langgerekt element. Dit komt vooral mooi uit aan een langgerekte muur. Wil je een kleine rechte keuken? Dan is het ook mogelijk om een rechte keuken te integreren met een kastenwand. Hierdoor creëer je meer opbergruimte. Wil je het strak en ruimtelijk houden? Kies dan voor een rechte keuken zonder bovenkastjes.

Daarnaast is er nog de optie om twee rechte elementen te plaatsen met in het midden een kookeiland. Deze keuken met rechte opstelling is geschikt voor grote keukenruimtes. Als laatste kun je kiezen voor twee rechte elementen tegenover elkaar, ook wel parallelkeuken genoemd. Deze keuken is ideaal om tussen de woon- en eetkamer te plaatsen. Voor welke opstelling je ook kiest: met een keuken die recht is houd je een ruimte altijd mooi open, zodat je optisch een grotere keuken hebt.

Tips voor rechte keukens

Wanneer je meerdere rechte elementen in je keuken plaatst, zijn bovenkasten misschien niet meer nodig om meer opbergruimte te creëren. Zo lijkt je rechte keuken nog ruimtelijker. Mocht je alsnog kastruimte tekort komen, dan kun je er voor kiezen om aan een zijde van de keuken een hoge kast te plaatsen met een indeling die voorziet in jouw behoefte.

Afmetingen

Met betrekking tot de afmetingen heb je een aantal mogelijkheden voor rechte keukens. Een rechte keuken van 3 meter is een goede optie wanneer je een kleine ruimte hebt. Heb je net wat meer ruimte? Kies dan voor een rechte keuken van 4 meter. Die extra meter geeft namelijk net wat meer ruimte voor extra kookgenot. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of een grotere kookunit plaatsen. Heb je niet veel ruimte in de lengte, maar wel in de hoogte? Gebruik deze ruimte dan voor bijvoorbeeld hoge keukenkasten. Zo heb je toch voldoende opbergruimte.

Laat je inspireren

Je merkt het al, er zijn erg veel mogelijkheden! Onze keukenspecialisten helpen je graag met het realiseren van jouw droomkeuken. Om het plaatje compleet te maken kun je zelf jouw droomkeuken online samenstellen. Zo weet je precies wat je krijgt en hoe de keuken in de ruimte past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bestel hier gratis ons keukenmagazine boordevol handige keukentips en inspiratie en bekijk welke rechte keuken aanbieding bij jou past.