Rechte keukens – Küchen Direct

Rechte keukens

Rechte keukens komen in de Nederlandse huishoudens het meest voor. Dat is ook niet zo gek, want rechte keukens zijn erg gemakkelijk in iedere ruimte in te passen. De ruimte waar de keuken geplaatst wordt is vaak rechthoekig of vierkant. In dergelijke ruimtes past een rechte keukens, of je nu kiest voor één, twee, of zelfs drie rechte elementen, altijd.

Voorbeelden van rechte keukenopstellingen

Bij een rechte keuken zijn de volgende opstellingen mogelijk:

  1. Keuken met rechte opstelling

  2. Een enkel langgerekt element

  3. Rechte keuken met kastenwand

  4. Rechte keuken zonder bovenkastjes

  5. Twee rechte elementen met in het midden een eiland

  6. Twee rechte elementen tegenover elkaar (parallelkeuken)

 

In de eerste opstelling heb je een keukenelement zonder hoeken. Dit kan bestaan uit één, twee of zelfs drie rechte elementen. Bij opstelling 2 heb je enkel een langgerecht element. Dit komt vooral mooi uit aan een langgerecht muur. Ook is het mogelijk om een rechte keuken te integreren met een kastenwand. Hierdoor creëer je meer opbergruimte. Wil je het strak en ruimtelijk houden? Kies dan voor een rechte keuken zonder bovenkastjes. Daarnaast is er nog de optie om twee rechte elementen te plaatsen met in het midden een kookeiland. Deze opstelling is geschikt voor grote keukenruimtes. Als laatste kun je kiezen voor twee rechte elementen tegenover elkaar, ook wel parallelkeuken genoemd. Deze keuken is ideaal om tussen de woon- en eetkamer te plaatsen. Voor welke opstelling je ook kiest: met een recht keuken houd je een ruimte altijd mooi open, zodat je optisch een grotere keuken hebt.

Tips voor rechte keukens

Wanneer je meerdere rechte elementen in je keuken plaatst, zijn bovenkasten misschien niet meer nodig om meer opbergruimte te creëren. Zo lijkt je rechte keuken nog ruimtelijker. Mocht je alsnog kastruimte tekort komen, kun je er voor kiezen om aan een zijde van de keuken een hoge kast te plaatsen met een indeling die voorziet in jouw behoefte.

Laat je inspireren

Je merkt het al, er is erg veel mogelijk! Onze keukenspecialisten helpen je graag met het creëren van je droomkeuken. Om het plaatje compleet te maken kunnen onze keukenspecialisten je droomkeuken visualiseren door middel van een 3D-ontwerp. Zo weet je precies wat je krijgt en hoe de keuken in de ruimte past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bestel hier gratis ons keukenmagazine boordevol handige keukentips en inspiratie.