Rechte keukens – Küchen Direct

Rechte keukens

Rechte keukens komen in de Nederlandse huishoudens het meest voor. En dat is ook niet zo gek want rechte keukens zijn erg gemakkelijk in te passen in iedere ruimte. De ruimte waar de keuken geplaatst wordt is vaak rechthoekig of vierkant. In dergelijke ruimtes zijn rechte keukens, of je nu kiest voor één, twee, of zelfs drie rechte elementen, altijd gemakkelijk in te passen.

Voorbeelden van rechte keukenopstellingen

Er zijn drie veel voorkomende vormen van rechte keukens:

  • een enkel langgerekt element
  • twee rechte elementen met in het midden een eiland
  • twee rechte elementen tegenover elkaar. Deze variant wordt ook wel parallelkeuken genoemd

In de eerste opstelling zie je een rechte keuken met één recht element. Een dergelijke opstelling komt vooral mooi uit aan een langgerekte muur. In de tweede situatie zie je twee keukenelementen met daartussen een kookeiland. Deze opstelling is geschikt wanneer je een grote ruimte hebt. In de derde situatie zie je diezelfde opstelling zonder een kookeiland, deze opstelling wordt ook wel de parallel keuken genoemd. Deze keuken is bijvoorbeeld geschikt om tussen de woon- en eetkamer te plaatsen. Met deze rechte keukens houd je de ruimtes mooi open zodat je optisch altijd een grote keuken hebt.

Tips voor rechte keukens

Wanneer je meerdere rechte elementen in je keuken plaatst, zijn bovenkasten misschien niet meer nodig om genoeg opbergruimte te creëren. Zo lijkt je rechte keuken nog ruimtelijker. Mocht je alsnog kastruimte tekort komen, kun je er voor kiezen om aan een zijde van de keuken een hoge kast te plaatsen met een indeling die voorziet in jouw behoefte.

U merkt het al, er is erg veel mogelijk! Onze keukenspecialisten helpen u graag met het creëren van uw droomkeuken. Om het plaatje compleet te maken kunnen onze keukenspecialisten uw droomkeuken visualiseren door middel van een 3D-ontwerp. Zo weet u precies wat u krijgt en hoe de keuken in de ruimte past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bestel hier gratis ons keukenmagazine boordevol handige keukentips en inspiratie.