Parallel keukens – Küchen Direct

Parallel keukens

Een parallel keuken bestaat uit twee keukenblokken die tegenover elkaar staan. Creëer bijvoorbeeld een leuk barelement met een parallel keuken. Voor veel keukenruimtes is deze keukenopstelling geschikt en daarnaast heel efficiënt. Het zorgt voor meer opbergruimte en je hebt verschillende opties hoe je de twee losse elementen tegenover elkaar plaatst. Daarbij kun je nog kiezen voor zowel bovenkasten en onderkasten als een keuken parallel zonder bovenkasten. Lees meer en laat je inspireren over de mogelijkheden die je hebt met een parallel keuken.

Veel mogelijkheden met parallel keukens

Van oorsprong werd een parallel keuken geplaatst in jaren 30 woningen die smal waren. Door het gebruik van deze keukenopstelling kun je je woonkamer langer laten lijken. Het is wel belangrijk bij een keuken met parallel opstelling om rekening te houden met de loopruimte. Tussen de tegenover elkaar liggende werkbladen heb je minimaal 120 centimeter nodig om veilig en eenvoudig de keukenkastjes en -lades tegelijkertijd te kunnen openen. Wanneer je meer ruimte hebt is het een leuk idee om een van de keukenblokken los in de ruimte te plaatsen. Op deze manier maak je met dit keukenblok een eilandkeuken. Zet er een paar barkrukken aan en je creëert direct een leuke zitplek voor je bezoek. Het is ook nog een optie om van je parallel keuken een U keuken te maken. Het toegevoegde keukenblok kan dan functioneren als een schiereiland in de ruimte. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om een bar te creëren. Zoals je leest heb je heel veel mogelijkheden met een keuken parallel.

De parallel keuken: ideaal voor de professionals

De parallel keuken wordt vaak gebruikt door professionele chef-koks vanwege de optimale bewegingsvrijheid en werkruimte. Deze keukenopstelling kent langs beide zijden werkruimte, waardoor eten (voor-)bereiden met meerdere personen mogelijk is. Ook wanneer je er dus van houdt om gezellig samen met je partner te kokkerellen is dit een ideale keuken. Wanneer je kiest voor een parallel keuken is het wel aan te raden de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok te plaatsen. Hierdoor voorkom je vlekken op de grond.

Laat je inspireren

De aanpak van Küchen Direct is eenvoudig: direct de laagste prijs. Bij ons weet je direct waar je aan toe bent. Ook kun je eenvoudig je keuken zelf samenstellen. Onze keukenspecialisten kunnen je hierbij helpen en je droomkeuken visualiseren door middel van een 3D-ontwerp. Zo weet je precies wat je krijgt en hoe de keuken in de ruimte past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hier ons gratis keukenmagazine aan, zodat je thuis rustig kunt bekijken wat er allemaal mogelijk is.