Parallel keukens – Küchen Direct

Parallel keukens

Bij parallel keukens staan er twee keukenblokken tegenover elkaar. Dit keukentype is erg leuk als je een smalle keukenruimte hebt die tussen de woon- en eetkamer in zit. Bij een parallel keuken moet je rekening houden met de loopruimte: tussen de twee tegenover elkaar liggende werkbladen heb je minimaal 120 centimeter nodig om veilig en eenvoudig de tegenovergelegen keukenkastjes en ladeblokken tegelijkertijd te kunnen openen.

Smalle woningen

De parallel keuken is erg populair bij jaren 30 woningen, dit zijn vaak smalle woningen. Door gebruik te maken van een parallel keuken laat je je woonkamer langer lijken. Wanneer je meer ruimte hebt is het een leuk idee om van een van de keukenblokken los in de ruimte te plaatsen. Op deze manier maak je van dit keukenblok een keukeneiland. Zet er een paar barkrukken aan en je creëert direct een extra plaats voor een snel ontbijt! Ook een leuk idee wanneer je beschikt over meer ruimte is om van je parallel keuken een u-keuken te maken. Het toegevoegde keukenblok kan dan functioneren als een schiereiland in de ruimte. Dit is ook een goede mogelijkheid om een bar te creëren.

De parallel keuken: ideaal voor professioneel gebruik

De parallel keuken wordt vaak gebruikt door professionele chef-koks vanwege de optimale bewegingsvrijheid en werkruimte. De parallel keuken kent langs beide zijden werkruimte, waardoor eten (voor-)bereiden met meerdere personen ook mogelijk is. Wanneer je kiest voor een parallel keuken is het wel aan te raden de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok te plaatsen. Dit om vlekken op de grond vermijden.