Hoogglans keukens - Küchen Direct

Hoogglans keuken

Een hoogglans keuken is van alle tijden en deze keukenstijl is al een lange tijd enorm populair. Soms wordt er gedacht dat het schoonhouden van een hoogglans keuken meer werk is dan bij een andere keuken het geval is. Dit, omdat vuil door het gladde oppervlak sneller zichtbaar is.

Niet is minder waar. Juist het gladde vlakke oppervlak van een hoogglans keuken maakt het verwijderen van vuil zeer eenvoudig. Zeker bij een greeploze keuken is het verwijderen van vlekken zeer gemakkelijk. Doordat de afwerking van een hoogglans keuken gemaakt wordt van duurzaam materiaal blijft de keuken voor een lange periode mooi.

Bij wat voor huis past een hoogglans keuken?

Als het gaat om bouwstijl waarin je woont, kan een hoogglans keuken vrijwel altijd. Een hoogglans keuken staat even prachtig in een gerenoveerde boerderij als in een nieuwbouwwoning. Afhankelijk van de ruimte kun je wel een afweging maken. Heeft de kookruimte een centrale plek in de woning, dan is een hoogglans keuken wellicht de eyecatcher waar je naar zoekt. 

Een hoogglans keuken wordt vaak omschreven als minimalistisch en strak, maar dit maakt de moderne keuken verre van saai. Leverbaar in de meest opvallende kleuren is het assortiment zeer uitgebreid en door te kiezen voor een hippe greep, een elegante knop of een strakke greeploze variant bepaal je zelf de stijl.

Tips voor hoogglans keukens

Voor een kleine ruimte is een hoogglans keuken perfect: door het spiegelende effect lijkt de ruimte immers groter. Hetzelfde geldt voor donkere ruimtes. Hierin misstaat een hoogglans keuken zeker niet. Door de reflectie van het licht oogt de kookruimte lichter en zeker wanneer je hoogglans combineert met contrasterende materialen zoals hout of beton, komt het vertrek extra tot zijn recht.

Twijfel je of een hoogglans keuken voor jou de beste keuze is? Bezoek dan een van onze showrooms en laat je inspireren door de verschillende opties. Vanzelfsprekend is er altijd een deskundige adviseur aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je toelichting te geven over de karaktereigenschappen van verschillende materialen. Niet alleen in onze showrooms, maar ook online kan je al je vragen stellen.