Greeploze keukens: strak en modern – Küchen Direct

Greeploze keukens: strak en modern

Greeploze keukens gaan hand in hand met de moderne keukenstijl. Dankzij de greeploze keukenkasten krijgt de ruimte een strakke, minimalistische uitstraling. Bovendien kenmerken deze moderne keukens zich door een bijzonder strak en opvallend lijnenspel. Normaal gesproken open je de keukenkasten, keukenlades en inbouwapparatuur door middel van een greep. In een greeploze keuken heb je keuze uit twee opties: een smalle greeplijst of een click-to-open systeem. Hierdoor kun je net zo snel en eenvoudig kasten of lades openen. Wil jij graag een strakke keuken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een greeploos design? Küchen Direct geeft je tips en inspiratie.

Greeploze keukens in diverse stijlen

Een greeploze keuken oogt strak, modern en straalt rust uit. Hierdoor combineer je een greeploos design eenvoudig met diverse kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een exclusieve, matzwarte uitvoering voor een stijlvol en mysterieus uiterlijk. Ook opvallende kleuren, zoals okergeel, wijnrood en indigoblauw gaan uitstekend samen met een greeploos design. Het minimalistische ontwerp zorgt er namelijk voor dat de keuken niet snel te druk oogt, waardoor je met een knalkleur goed wegkomt.

Daarnaast heb je keuze uit twee verschillende afwerkingen: mat en hoogglans. Een glanzend oppervlak versterkt de minimalistische, ruimtelijke uitstraling. Een populaire keuze is dan ook de keuken in hoogglans wit met greeploos design. Deze keuken oogt zeer strak en ruimtelijk.

Een witte greeploze keuken

Een gouden combinatie is een greeploze keuken in wit. Zowel het strakke, greeploze ontwerp als de kleur wit straalt rust en eenvoud uit. Deze combinatie zorgt daarom ook voor een simplistische, serene basis waar je alle kanten mee op kunt. In een greeploze witte keuken kun je bijvoorbeeld eenvoudig een accentkleur toevoegen, zoals zwart, goud en zilver.

Of kies voor een opvallende knalkleur, zoals rood of groen, en laat deze in diverse accessoires terugkomen voor een uniek aanzicht. Een witte greeploze keuken is ontzettend veelzijdig en daardoor een van de meest populaire keukens.

Techniek in greeploze keukens

Een greeploze keuken is voorzien van slimme technieken voor een snelle, soepele bediening van de keukenkasten en -lades. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een modern click-to-open systeem. Door slechts zachtjes te drukken openen de kasten en lades vanzelf.

Anderzijds kun je gaan voor een praktische greeplijst, waarbij er een smalle opening zit aan de bovenkant van de keukenkasten. De kastjes en lades van nu zijn vrijwel altijd voorzien van een innovatie softclose sluitmechanisme. Dit houdt in dat de keukenkasten en –lades zacht en geruisloos dichtvallen. Je hoeft slechts een duwtje te geven en het systeem zorgt voor een automatische, perfecte sluiting. 

Meer inspiratie opdoen?

Wil jij graag een strakke, greeploze keuken kopen en heb je behoefte aan een persoonlijk advies of meer inspiratie? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en laat een van onze deskundige adviseurs jou de mogelijkheden zien.

Zij helpen je graag met het samenstellen van een greeploze keuken qua indeling en stijl. In onze veelzijdige showroom bewonder je bovendien diverse moderne, greeploze keukens met eigen ogen. Zo kom je makkelijker tot een keuze.