Greeploze keukens - Küchen Direct

Greeploze keuken

Greeploze keukens zijn de trend van nu! De afgelopen jaren zijngreeploze keukens steeds populairder geworden. Dit is natuurlijk niet gek, aangezien het design er strak, modern en luxe uitziet. Keukenkastjes en ingebouwde apparaten zijn in veel keukens voorzien van handvaten waarmee je deze opent. Bij greeploze keukens wordt gebruikgemaakt van een loze ruimte van enkele centimeters tussen het keukenblad en de kastjes. Zo kunt u zonder handvat de deur of kastlade openen.

Door geen grepen te gebruiken straalt de keuken eenvoud en rust uit en oogt de keuken modern, strak enluxe. Je keuken kan op alle fronten greeploos worden ingericht. Dankzij een strakke afwerking kunnen vrijwel alle kasten en keukenapparaten zonder handvat worden ontworpen. Op het gebied van inbouwapparaten zijn afgelopen jaren grote stappen gezet. Het is nu ook mogelijk om je oven, koelkast en vaatwasser zonder handvat in je greeploze keuken in te bouwen. Er zijn hiervoor diverse nieuwe technieken ontwikkeld die het gebruik van je keuken flink vereenvoudigen.

Techniek in greeploze keukens

Wanneer je enkele jaren geleden grote kasten in je greeploze keuken wilde installeren had je slechts beperkte mogelijkheden. Deze kasten kunnen tegenwoordig kiezen voor soft-motion. Dit is een speciaal ontworpen techniek die gebruikmaakt van langzaam sluitende scharnieren. Je grote kasten en inbouwapparatuur worden hierdoor op geluidloze wijze opgevangen en sluiten langzaam.De soft-motion techniek biedt een prettig gebruik. Je kunt de kasten op eenvoudige wijze openen. Bij het sluiten wordt de kast afgeremd door de scharnieren zodat deze geen hard geluid maakt wanneer u deze sluit. Door hierbij ook een rubber dop op je kast te monteren is het deurtje volledig geluidloos wanneer je deze sluit. Soft-motion is vandaag de dag snel geïnstalleerd. Wij passen deze techniek toe bij grote kasten en inbouwapparatuur in nieuwe en oude greeploze keukens.

Voordelen van greeploze keukens

De greeploze keukens komen met een groot aantal voordelen. Je hoeft geen handvaten meer aan te raken maar je kunt de kastdeurtjes op iedere plek openen. Er is slechts één nadeel aan een greeploze keuken. Doordat de grepen ontbreken kom je vaker in aanraking met de frontjes. Hierdoor zijn vette vingers sneller zichtbaar, vooral bij hoogglans keukens. Gelukkig kunnen deze vetvlekken makkelijk worden verwijderd met een microvezeldoek.