Eilandkeukens – Küchen Direct

Eilandkeukens: ruimtelijk en sfeervol

Eilandkeukens zijn enorm populair en dat is niet voor niets. Een keuken met eiland zorgt voor een sfeervolle, open verbinding tussen de woonkamer en de keuken. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het koken contact te hebben met de rest van het gezin die aan de eettafel of in de zithoek vertoeven. Voor velen is dit dé reden om te kiezen voor een keukeneiland. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden met een eilandkeuken? Lees dan snel verder. De specialisten van Küchen Direct vertellen je hieronder meer over deze razend populaire eilandkeukens.

Verschillende soorten eilandkeukens

Eilandkeukens zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Natuurlijk verschillen ze in kleur, materiaal en stijl, zoals vrijwel iedere keukenopstelling. Wat deze keukens vooral onderscheidt, is de indeling ervan. Zo kun je gaan voor een eiland in de keuken voor extra werk- en opbergruimte. Dit werkeiland is dan een aanvulling op je hoekkeuken, rechte keuken of zelfs U-keuken. Met een subtiele aanpassing tover je dit werkeiland om tot een sfeervolle zitplaats. Kies voor een stijlvol, houten barblad en plaats er wat leuke barstoelen bij. Zo creëer je de perfecte plek om een krantje te lezen of voor gasten om plaats te nemen. Daarnaast kun je kiezen voor een keuken met kookeiland, waarin ook de kookplaat en spoelbak zijn verwerkt. Als variatie hierop heb je ook nog een spoeleiland, een keukeneiland met alleen een spoelbak of spoelunit. Een kookeiland met bar behoort uiteraard ook nog tot de mogelijkheden. Heb je een kleine ruimte en wil je toch graag een keukeneiland kopen? Dan is een schiereiland wellicht een goede keuze voor jou. Dit is een eiland keuken die met één zijde tegen de muur aanstaat en neemt daardoor minder ruimte in beslag. Zoals je leest zijn de mogelijkheden eindeloos.

Geschikt voor iedere keukenstijl

Het mooie van een eiland in je keuken is dat het met alle keukenstijlen te combineren is. Houd je van een strakke en minimalistische uitstraling? Küchen Direct biedt diverse moderne keukens met eiland voorzien van een strak lijnenspel, neutrale kleuren en een greeploos design. Ben je meer een liefhebber van de klassieke of landelijke interieurstijl? Ook dan zijn er heel wat opties om uit te kiezen. Denk aan een stijlvol, crème wit kookeiland met sierlijke kranslijsten, een elegante greep en een donkere, natuursteen werkblad. Of kies juist voor een eilandkeuken met een stoer, industrieel design, zoals een robuuste betonlook of keukenfronten van verweerd hout. Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. Door te kiezen voor een keuken met eiland krijgt jouw keuken een bijzondere, exclusieve uitstraling ongeacht de keukenstijl.

 

Meer inspiratie opdoen?

Wil jij graag een keukeneiland kopen en heb je behoefte aan een persoonlijk advies of meer inspiratie? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en laat een van onze deskundige adviseurs jou de mogelijkheden zien. Zij helpen je graag met het samenstellen van een eilandkeuken qua indeling en stijl. Jij bepaalt geheel zelf de kleuren, materialen en apparatuur. In onze veelzijdige showroom kun je bovendien diverse eilandkeukens bewonderen om makkelijker tot een keuze te komen.