Eilandkeukens – Küchen Direct

Eilandkeukens

Eilandkeukens zijn op dit moment de meest populaire keukens in Nederland. Dat is niet gek want we zijn op dit moment ook dol op een open verbinding tussen de woonkamer en de keuken en eilandkeukens passen daar perfect in. Het is gezellig om als je kookt contact te hebben met de rest van het gezin dat aan de eettafel of in de zithoek vertoeft. Maar waar let je nu op en welke opties heb je allemaal?

Verschillende soorten eilandkeukens

Eilandkeukens zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Natuurlijk verschillen ze in kleur en materiaal maar ook in indeling. We zetten de belangrijkste variaties voor je op een rij.

  • Keuken met kook- en spoeleiland
  • Keuken met kookplaat óf spoelbak in het eiland
  • Keuken met schiereiland

De meest gekozen optie is een eilandkeuken met kook- en spoeleiland. Simpelweg omdat je hiermee extra veel opbergruimte creëert in de achterwand. Je kookt, snijdt, smeert en wast aan het eiland en in de achterwand heb je ruimte voor hoge kasten en alle inbouwapparatuur. Deze keukenopstelling kan je zo royaal maken als je wilt, maar is ook heel goed mogelijk als je een wat kleinere keukenruimte hebt. Denk niet meteen dat deze opstelling vast erg duur zal zijn omdat hij royaal oogt. Ook eilandkeukens zijn beschikbaar voor elk budget! Laat je keukenadviseur je helpen bij de keuze voor materiaal en apparatuur.

Een schiereiland als alternatief

Een andere optie als je graag een eilandkeuken wilt is een schiereiland. Dit is een eiland dat met één zijde aan de muur staat. Zo heb je wel een idee van een eilandkeuken, maar je eiland neemt minder ruimte in beslag. Welke optie je ook kiest je bent altijd verzekerd van een fijne en gezellig indeling. Zet een stel mooie barkrukken aan je eiland en je creëert ook nog eens een extra zitplaats. Handig voor een snel ontbijt of een kop koffie met de krant.

Ben je benieuwd welke eilandkeuken het beste in jouw keukenruimte past? Benieuwd naar voorbeelden? Doe inspiratie op met ons gratis keukenmagazine.