Eilandkeukens – Küchen Direct

Eilandkeukens

Eilandkeukens zijn momenteel de meest populaire keukens in Nederland. Een keuken met eiland zorgt voor een open verbinding tussen de woonkamer en de keuken. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het koken contact te hebben met de rest van het gezin die aan de eettafel of in de zithoek vertoeven. Voor velen is dit dé reden om te kiezen voor een keukeneiland. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden met een eilandkeuken? Lees dan snel verder. De specialisten van Küchen Direct vertellen je hieronder meer over deze razend populaire eilandkeukens.

Verschillende soorten eilandkeukens

 Eilandkeukens zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Natuurlijk verschillen ze in kleur en materiaal, zoals vrijwel iedere keuken, maar wat deze keukens vooral onderscheid is de indeling. Zo bestaan er lege keukeneilanden, maar ook eilanden met bijvoorbeeld een kookplaat of spoelbak. Een leeg eiland wordt ook wel een werkeiland genoemd, oftewel een rij keukenkasten met daarop een aanrechtblad. Toch is een werkeiland niet alleen om te werken. Plaats er wat leuke barstoelen tegenaan en het wordt de perfecte plek om een krantje te lezen. Daarnaast heb je nog een kookeiland en zoals de naam al vermeldt is dit een eiland waarop men kan koken. Het gaat hier dus om een keukeneiland met een kookplaat. Als variatie hierop heb je ook nog een spoeleiland, een keukeneiland met een spoelbak of spoelunit. Door de eilandkeuken te voorzien van gas, water en elektra kan een keuken met eiland multifunctioneel gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om stopcontacten in een kookeiland te monteren. Als laatste kennen we nog het schiereiland, een eiland die met één kant tegen de muur aanstaat. Zoals je ziet is er heel veel mogelijk met een eilandkeuken. Dus heb jij een grote of juist kleine keuken? Een keuken met eiland is geschikt voor vrijwel iedere keuken.

Geschikt voor iedere keukenstijl

Het mooie van een eiland in je keuken is dat het met alle keukenstijlen gecombineerd kan worden. Of je nu op zoek bent naar een moderne keuken, industriële keuken of een landelijke keuken, het eiland kan volledig geïntegreerd worden in het ontwerp van jouw keuken. Door te kiezen voor een keuken met eiland krijgt jouw keuken een bijzondere, exclusieve uitstraling ongeacht de keukenstijl.


Meer inspiratie opdoen?

Ben je enthousiast geworden over een keuken met eiland en zou je graag wat meer inspiratie op willen doen? Bestel dan ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratiebeelden. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een van onze keukenspecialisten. Bovendien helpen wij je graag bij het samenstellen van jouw perfecte eilandkeuken.