Wel of geen kookeiland? - Küchen Direct

Een kookeiland staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje

Kookeiland in je keuken: wel of niet doen?

Een kookeiland staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. En dat is niet vreemd, want een kookeiland is niet alleen heel handig en functioneel. Juist vanwege het uiterlijk is het echt een aanwinst voor je keuken. Overweeg je in je nieuwe keuken een kookeiland te plaatsen? Weeg alle voor en tegens tegen elkaar af en maak de juiste keuze.

Waarom een kookeiland?

Een kookeiland past bij elke stijl

Twijfelen of een kookeiland wel past bij de stijl die je voor je nieuwe keuken in gedachten hebt, dat is eigenlijk niet nodig. Of je nu van klassiek of modern houdt: een kookeiland kan altijd! Laat een keukenadviseur meekijken naar het ontwerp, zodat je zeker weet dat het eiland aansluit op de stijl die je voor de gehele keuken in gedachten hebt.  

Een kookeiland in een kleine keuken
Zeker in een kleine ruimte is het belangrijk om de ruimtelijkheid niet uit het oog te verliezen. Wordt een keuken te vol, dan oogt dat rommelig en wordt de ruimte optisch kleiner. Bovendien beperk je de bewegingsruimte. Zorg ervoor dat je om het kookeiland altijd een meter vrij hebt om te bewegen, kasten open en dicht te doen en apparatuur te bedienen. Vind je je keuken aan de kleine kant, maar is een eiland echt een grote wens? Speel dan met ruimtelijkheid door te kiezen voor een lichte kleur en een niet al te zwaar of dominant keukenblad. Een schiereiland, aangesloten aan het wandelement behoort ook tot de opties!  

Werken of koken op het kookeiland
Een kookeiland kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt er niet alleen op werken, maar met een mooie decoratie maak je er ook een echt eyecatcher element van in je keuken. Of je kan een eiland juist ook gebruiken om écht te koken, bijvoorbeeld wanneer je hier je gasfornuis plaatst. Afzuiging hoeft geen probleem te zijn, want als je de afzuigkap liever niet boven het eiland wilt plaatsen, zijn er tegenwoordig voldoende alternatieven. Er zijn zelfs kookplaten met een ingebouwde afzuiging die kookgeurtjes naar beneden trekt. Wanneer je echt wilt gaan koken op een kookeiland, mag het eiland niet te klein zijn. Je wilt immers geen vetspetters op de grond. Lijkt koken op het kookeiland je prettig? Kom eens kijken in de showroom van Küchen Direct en je ziet onmiddellijk dat er talloze manieren zijn om je kookeiland in te delen en te gebruiken. 

Een kookeiland met bar of tafel
Bij een kookeiland denk je misschien in eerste instantie aan een massief blok. Maar er is veel meer, de mogelijkheden zijn eindeloos! Combineer koken met eten of borrelen door het kookeiland over te laten gaan in een bar. De kastruimte onder het kookgedeelte is erg praktisch en het open gedeelte onder de bar zorgt juist voor extra ruimtelijkheid. Zo heb je een multifunctioneel en centraal element in je keuken.

Advies over een kookeiland
Wellicht weet je al zeker dat jouw keuken een kookeiland moet krijgen! Maar heb je vragen, wil je je twijfels aan een deskundige voorleggen of ontvang je graag advies over hoe je een kookeiland goed in de ruimte kunt inpassen? Breng dan een bezoek aan de showroom van Küchen Direct en laat je adviseren door een van onze deskundige adviseurs.