Wel of geen hoogglans? - Küchen Direct

Neem je wel of geen hoogglans keuken nu je voor een nieuwe keuken gaat?

De hoogglans keuken

Neem je wel of geen hoogglans keuken nu je voor een nieuwe keuken gaat? Het is een overweging die alles te maken heeft met designsmaak en de vrees voor vlekken en vette vingers. Neem een aantal zaken goed in overweging wanneer je overweegt om een hoogglans keuken te kiezen.

Plaatsing hoogglans keuken

Als het gaat om bouwstijl waarin je woont, kan een hoogglans keuken vrijwel altijd. Een hoogglans keuken staat even prachtig in een gerenoveerde boerderij als in een nieuwbouwwoning. Afhankelijk van de ruimte kun je wel een afweging maken. Heeft de kookruimte een centrale plek in de woning, dan is een hoogglans keuken wellicht de eyecatcher waar je naar zoekt. Schijnt de zon echter de hele dag op je keukendeuren dan wordt het geheel wat flets doordat hoogglans het licht reflecteert. Vette vingers vallen daarbij extra op.

Kleine of donkere ruimte

Voor een kleine ruimte is een hoogglans keuken perfect: door het spiegelende effect lijkt de ruimte immers groter. Hetzelfde geldt voor donkere ruimtes. Hierin misstaat een hoogglans keuken zeker niet. Door de reflectie van het licht oogt de kookruimte lichter en zeker wanneer je hoogglans combineert met contrasterende materialen zoals hout of beton, komt het vertrek extra tot zijn recht.

Minimalistisch design, ruime keuze

Een hoogglans keuken wordt vaak omschreven als minimalistisch en strak, maar dit maakt de moderne keuken verre van saai. Leverbaar in de meest opvallende kleuren is het assortiment zeer uitgebreid en door te kiezen voor een hippe greep, een elegante knop of een strakke greeploze variant bepaal je zelf de stijl. Berg prullaria op in een dubbele lade of ruime apothekerskast en haal een enorme fruitschaal van donker hout of een grote vaas van betonlook tevoorschijn om jouw designsmaak te accentueren.

Hoogglans duurder en duurzamer

Een hoogglans keuken ligt vaak in een hoger prijssegment dan keukens van andere materialen. Dit heeft te maken met de vervaardiging van de onderdelen die ook zorgt voor het duurzame karakter: een hoogglans keuken gaat jaren mee zonder dat het uiterlijk verandert. Küchen Direct levert hoogglans keukens uit Duitsland waar de keukenfabrikanten bekend staan om onberispelijke kwaliteit. Bezoek een van onze showrooms om inspiratie op te doen.

Hoogglans keuken schoonmaken

Eerlijk is eerlijk: op een hoogglans keuken zie je nou eenmaal sneller oneffenheden dan op een matte of houten keuken. Zeker wanneer deze in een lichte ruimte staat, ontdek je vlekken sneller en met kinderen in huis zijn plakkerige afdrukken niet uitgesloten. Op donkere hoogglans keukens valt stof bovendien extra op. Met een vochtig doekje of een mild afwassopje heb je deze zaken razendsnel verwijderd. Een hoogglans keuken is namelijk eenvoudig schoon te maken. Zorg er wel voor dat de doek goed schoon is anders kunnen er krassen ontstaan.

Advies over hoogglans

Twijfel je of een hoogglans keuken voor jou de beste keuze is? Bezoek dan een van onze showrooms en laat je inspireren door de verschillende opties. Vanzelfsprekend is er altijd een deskundige adviseur aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je toelichting te geven over de karaktereigenschappen van verschillende materialen.