Keukenkastjes met knoppen

In allerlei stijlen

Knoppen op jouw keukenkastjes

Keukenkastjes bepalen voor een groot deel de stijl van je keuken en de handgrepen van deze keukenkasten zijn dus ook erg belangrijk. Handgrepen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke keukenstijl je ook zoekt, er zijn altijd bijpassende keukengrepen voor deze stijl. In dit artikel lichten we keukenkast knoppen uit, een handgreep waar ook eindeloos mee gevarieerd kan worden. Küchen Direct vertelt je over de functionaliteit van deze knoppen voor keukenkastjes en bij welke verschillende keukenstijlen ze passen. Lees verder en ontdek of keukenkastjes met knoppen in jouw keuken passen!

 

Klassieke knoppen

De meest voor de hand liggende keukenstijl die perfect samengaat met knoppen is de landelijke keukenstijl. De landelijke keukenstijl, ook wel bekend als de klassieke keukenstijl, kenmerkt zich door sierlijke ornamenten en accessoires. Aanwezige knoppen zijn daarom de perfecte toevoeging voor de keukenkastjes in je landelijke of klassieke keuken. Met de knoppen kun je hier eindeloos variëren: ga voor grote, houten knoppen met mooie ornamenten of ga voor kleine, sierlijke keukenkast knopjes van metaal. Er zijn talloze klassieke knoppen die perfect passen in de landelijke keuken.

Industriële knoppen

Bij een industriële keuken gaat het om robuuste en stoere details. De keukengrepen mogen er uitspringen in deze keukenstijl. Knoppen passen dus zeker in de industriële keuken, je moet alleen wel weten wat voor soort knoppen. Ga hier niet voor sierlijke knopjes, maar voor robuuste knoppen. Een mooie toevoeging aan je keukenkast zijn bijvoorbeeld stoere, zwarte knoppen. Wat we ook vaak zien in de industriële keuken is metaal. Kleine metalen accenten kunnen je industriële keuken helemaal af maken. Kies er bijvoorbeeld voor om een grote, metalen deurknop op je keukenkasten te plaatsen.

 

Handige grip

Keukenkast knoppen zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je kastjes, ze zijn ook nog eens enorm praktisch. Het is niet voor niets dat er vroeger altijd gebruik werd gemaakt van knoppen op kasten en deuren. Ze zijn makkelijk te gebruiken en goed bereikbaar. Als je dus voor een keuken gaat waar aanwezige keukengrepen een mooie toevoeging zijn, is het slim om meteen te kiezen voor een keukengreep die ook praktisch is.

 

Enthousiast geworden?

Wil jij ook knoppen voor je keukenkastjes en wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. In ons gratis keukenmagazine kom je nog meer fantastische ideeën tegen die je kunnen helpen je droomkeuken te realiseren.