Keukenkastjes met grepen bij Küchen Direct

Handgrepen in de landelijke keuken

Bij  landelijke keukens spelen keukenkast grepen een grote rol in de klassieke uitstraling. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van praktische handgrepen met sierlijke ornamenten. Dit zien we terug in de nog steeds populaire stijl van landelijke keukens.

Ook de knopgreep en de komgreep is een populaire soort greep in de landelijke keuken. Als laatste een voorbeeld van een bijzondere handgreep: de ringgreep. Een unieke handgreep die perfect past in de landelijke keuken door het aanwezige en sierlijke uiterlijk.

In allerlei stijlen

Keukenkastjes met grepen

Keuken greepjes lijken misschien een onbelangrijk detail, maar ze zijn erg belangrijk voor de uitstraling van je keuken. Handgrepen kunnen je keuken namelijk maken of breken en wat voor handgrepen je kast heeft moet natuurlijk wel passen bij de stijl van je keuken. Handgrepen van keukenkastjes zijn er in allerlei soorten en maten en het kan af en toe moeilijk zijn om de juiste greepjes voor je keuken te vinden. Lees snel verder om wat tips te ontdekken over wat voor greepjes je op je kast zou kunnen plaatsen.

Moderne grepen in de keuken

Bij moderne keukens is het belangrijker om de kast handgrepen zo strak mogelijk te houden. Sterker nog, in de moderne stijl zien we vaak een volledig greeploze keuken.

Semi-greeploze keukenkastjes zijn ook erg populair in de moderne keuken. Handgrepen die we veel terugzien in de moderne keuken zijn rechte keukenhandgrepen van 128 mm, meestal wit of grijs gekleurd en gemaakt aluminium.

Een keuken met industriële handgrepen

Industriële keukens hebben een stoer, gewaagd en doorleefd karakter. Dit zien we ook vaak terug in de stijl van de keukengrepen. Robuuste, metalen handgrepen typeren de industriële ‘look’. Een mooie handgreep voor industriële keukens is dan ook de metalen stang.

De vorm van handgrepen in een industriële keuken kan verschillen. Zo kun je ook een knopgreep, komgreep, of recht handvat verwerken in uw industriële keuken, als deze maar van een stevig rvs is gemaakt. Een veelzijdig scala aan soorten keukengrepen is dus mogelijk in de industriële keuken. Wat ook vaak gebeurt in een industriële keuken is dat keuken handgrepen zwart worden gemaakt, vaak met een matte afwerking.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je enthousiast geworden over de verschillende handgrepen en wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. In ons gratis keukenmagazine kom je nog meer fantastische ideeën tegen die je kunnen helpen je droomkeuken te realiseren.