Greeploze keukenkastjes bij Küchen Direct

Voor een moderne en strakke uitstraling

Greeploze keuken

Wanneer je een keuken greeploos maakt, heeft dat al snel een aanwezig effect op de stijl van de keuken. Greeploze keukenkasten gaan namelijk perfect samen met de moderne keukenstijl. Als een keukenkast greeploos is, krijgt het geheel een strakke look en dit valt gelijk op.

Er zijn talloze mogelijkheden bij de greeploze of semi greeploze keuken. Küchen Direct helpt je graag bij het maken van de perfecte keuze voor jouw greeploze keukenkasten. Lees snel verder om te ontdekken wat greeploze keukenkasten voor jouw keuken kunnen betekenen.

Volledig greeploos of semi greeploos?


Bij het maken van een keuze voor de greeploze keuken zijn er over het algemeen twee opties: de volledig greeploze keuken of de semi greeploze keuken.

  • Bij de volledig greeploze keuken zijn alle keukenkastjes volledig vrij van grepen. Doordat er geen grepen aan de keukenkasten zitten gebruik je dan vaak een duw-systeem. Hierbij duw je eerst even tegen het kastje dat je wilt openen en deze zal dan door het duw-systeem een stukje openen waarna je het keukenkastje gemakkelijk kunt openen. Ook zie je in een volledig greeploze keuken wel eens dat er een lange, smalle inham wordt gemaakt aan de bovenzijde van de keukenlades waarmee je eenvoudig de lade opent.
     
  • Bij een semi greeploze keuken zie je nog wel wat grepen op de keukenkastjes maar deze zijn minder aanwezig dan bij een keuken met grepen. Hier zie je bijvoorbeeld vaak opleggrepen die je moeilijk ziet maar eenvoudig kan bereiken. Zo geniet je nog steeds van een minimalistische uitstraling zonder aanwezige grepen maar met het gemak van een bereikbare keukengreep.

De greeploze witte keuken


Een veel gebruikte kleur in de moderne keukenstijl is wit. Het is minimalistisch en geeft een ruimtelijk gevoel. Met een witte greeploze keuken kun je al snel een strakke uitstraling creëren. Ga bijvoorbeeld naast greeploze onderkasten, ook voor greeploze bovenkasten. Het is erg efficiënt tijdens het koken wanneer je kookgerei of ingrediënten nodig hebt, en het creëert extra opbergruimte in de keuken.

Wil je een nog ruimtelijker effect creëren in je greeploze keuken? Geef dan je keuken een hoogglans witte kleur. Hoogglanzend witte keukenkasten weerspiegelen namelijk licht waardoor de keuken groter oogt. Kijk ook eens naar een keuken in mat wit en greeploos. Mat wit is tegenwoordig ook erg populair en geeft samen met de greeploze keukenkasten je keuken een moderne, minimalistische uitstraling.

De greeploze zwarte keuken


Is wit toch niet helemaal jouw kleur en ga je liever voor wat meer warmte en knusheid in je keuken? Kies dan voor de greeploze zwarte keuken. Zwart past nog steeds perfect bij de moderne keukenstijl maar brengt iets meer warmte en gezelligheid met zich mee.

Matzwart is tegenwoordig een erg populaire kleur in de keuken. Met matzwarte greeploze keukenkasten kun je bijvoorbeeld ook een industrieel effect creëren. Combineer de keukenkasten met een betonnen vloer en een stoere, bronzen kraan.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je enthousiast geworden over de greeploze keuken wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol.