Grepen, knoppen of greeploos?

Grepen

Grepen zijn het meest geschikt voor zwaardere deurtjes, zoals de vaatwasser of een kast waar zware spullen in zitten. Wanneer je voor grepen kiest, zijn er nog vele mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een minimalistische, strakke stanggreep of een opleggreep. Deze opties passen uitstekend in een moderne keuken. Ga bij een moderne greep ook voor zo min mogelijk details.

Een sierlijke, ronde greep met een bolling is weer erg mooi in een landelijke of klassieke keuken. Hierbij mogen details weer niet ontbreken. Speel daarnaast ook met de kleur van de handgreep. Je kunt natuurlijk een kleur greep kiezen die aansluit op de kleur van het keukenkastje, maar je kunt het ook anders doen. Als je kiest voor rvs kleurige handgrepen op een zwarte keuken, dan creëer je een mooi contrast. Met een zwarte greep op een lichtgekleurde keuken creëer je hetzelfde effect.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Grepen, knoppen of greeploos?

Misschien denk je er niet direct aan, maar handgrepen in de keuken bepalen voor een groot deel de uitstraling in deze ruimte. Wil je een nieuwe, frisse sfeer creëren in de keuken? Dan is het veranderen van de greepjes een prima en simpele oplossing. Elegante, ronde handgrepen geven direct een klassieke en sierlijke stijl. Met rechte, strakke handgrepen ziet de keuken er ook direct strakker uit. Denk daarbij ook aan waar je ze wil plaatsen: links, rechts of in het midden van het kastje? Wil je weten wat de opties zijn van keuken handgrepen en welke soort handgreep het beste in jouw keuken past? Lees dan verder, Küchen Direct vertelt je er graag meer over.

Knoppen

Ook wanneer je kiest voor knoppen als handgreep op je keuken, zijn er vele opties. Ga je bijvoorbeeld voor een ronde knop of een vierkante? Zelfs ovaal en T-vormig zijn mogelijk.  Daarnaast zijn er ook vele kleuren mogelijk. Met een gouden knop op je keukenkastje ontstaat er een sierlijke, elegante sfeer in de keuken. Combineer een gouden knop bijvoorbeeld met magnolia of natuursteen zwart.

Zwarte handgrepen in de keuken contrasteren weer prachtig met brons, grijs en wit. Er ontstaat gegarandeerd een stijlvolle sfeer in je keuken. Net als grepen zijn ook knoppen minimalistisch of juist voorzien van veel details. Creëer hiermee de stijl die jij wenst, je kunt er namelijk alle kanten mee op.

Greeploos

De nieuwste trend op het gebied van handgrepen: greeploos. In een greeploze keuken worden, de naam zegt het al, de greepjes weggelaten. Vooral voor moderne keukens wordt veelal gekozen voor greeploos. De keukenkastjes trekken hiermee minder aandacht en de keuken straalt dan ook rust en eenvoud uit.

De keukenkastjes zijn te openen door een push to open systeem, waarbij je het deurtje indrukt en deze vervolgens loskomt. Ook is handmatig openen een mogelijkheid. Het enige nadeel van greeploze frontjes is dat er sneller vlekken ontstaan, omdat de handen direct het kastje aanraken in plaats van een greep.

Kom langs in de winkel

Wil je meer weten op het gebied van keukentrends en handgrepen? Kom dan gerust eens langs in een van onze winkels. Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor persoonlijk advies. Zij luisteren naar jouw wensen en helpen je gratis en vrijblijvend. Bij Küchen Direct kun je ook zelf je keuken samenstellen. Met de handige tool creëer je eenvoudig de ideale keuken.