Nieuwe trend: Greeploze keukens – Küchen Direct

Greeploze keukens: de nieuwe trend in keukens

Geen handvaten in de greeploze keukens

 De nieuwste trend in de keukenwereld zijn de greeploze keukens. Keukenkastjes en ingebouwde apparaten zijn in veel keukens voorzien van handvaten waarmee u deze opent. Bij greeploze keukens wordt gebruikgemaakt van een holte van enkele centimeters tussen het keukenblad en de kastjes. Zo kunt u zonder handvat de deur of kastlade openen. Uw keuken kan op alle fronten greeploos worden ingericht. Dankzij een strakke afwerking kunnen vrijwel alle kasten en keukenapparaten zonder handvat worden ontworpen. Op het gebied van inbouwapparaten zijn afgelopen jaren grote stappen gezet. Het is nu ook mogelijk om uw oven, koelkast en vaatwasser zonder handvat in uw greeploze keuken in te bouwen. Er zijn hiervoor diverse nieuwe technieken ontwikkeld die het gebruik van uw keuken flink vereenvoudigen.

Nieuw: Soft-motion voor grote kasten

Wanneer u enkele jaren grote kasten in uw greeploze keuken wilde installeren had u slechts beperkte mogelijkheden. Deze kasten kunnen tegenwoordig kiezen voor soft-motion. Dit is een speciaal ontworpen techniek die gebruikmaakt van langzaam sluitende scharnieren. Uw grote kasten en inbouwapparatuur worden hierdoor op geluidsloze wijze opgevangen en sluiten langzaam. De soft-motion techniek biedt een prettig gebruik. U kunt de kasten op eenvoudige wijze openen. Bij het sluiten wordt de kast afgeremd door de scharnieren zodat deze geen hard geluid maakt wanneer u deze sluit. Door hierbij ook een rubber dop op uw kast te monteren is het deurtje volledig geluidloos wanneer u deze sluit. Soft-motion is vandaag de dag snel geïnstalleerd. Wij passen deze techniek toe bij grote kasten en inbouwapparatuur in nieuwe en oude greeploze keukens.

Tip-on voor kasten en lades

Om een kast of lade te openen moet u de deur naar buiten trekken. In greeploze keukens wordt veel gebruikgemaakt van tip-on. Bij deze techniek duwt u op het deurtje of de lade waarna deze automatisch opent. U heeft hierbij geen handvaten nodig en u krijgt zo een strakke keuken. Tip-on is bijzonder gebruiksvriendelijk voor mensen die moeite hebben met de greeploze keukens en ingebouwde kastjes. Ouderen en kinderen kunnen de kastjes vaak maar moeilijk open krijgen. Door deze techniek in uw al kastjes en lades te installeren kunt u iedereen toegang geven tot de inhoud van de kastjes. 

Is de greeploze keuken geschikt voor u?

Als u op zoekt bent naar een keuken met een strak design en een prachtige afwerking dan is de greeploze keuken voor u een ideale optie. Doordat de handvaten ontbreken ontstaat een prachtig egaal geheel. De greeploze keuken kan gecombineerd worden met alle keukentypes, van U-keukens tot parallelkeukens. De greeploze keukens komen met een groot aantal voordelen. U hoeft geen handvaten meer aan te raken maar kunt uw kastdeurtjes op iedere plek openen. Door tip-on in uw keuken te verwerken kunt u volledig zonder grip uw kastjes en inbouwapparatuur openen. Het enige nadeel van dit keukenontwerp is het gebruik bij vieze vingers. Deze kunnen vlekken op uw kastjes achterlaten. U kunt dit voorkomen door uw handen te wassen of met uw elleboog tegen deze deurtjes te duwen.

Wordt dit uw nieuwe keuken?

Als u een greeploze keuken wilt laten installeren is het handig om vooraf te bekijken welke keukenelementen u van deze technieken gebruik laat maken. Op basis van uw wensen met betrekking tot het keukenblad, de kastjes, de inbouwapparatuur en het design van de keuken kunt u kiezen welke technieken u het meest aanspreken. Bij oude en nieuwe keukens kunt u de verschillende elementen fantastisch met elkaar combineren en gebruikmaken van beide technieken. Zo kunt u efficiënter koken, afwassen of simpelweg van uw keuken genieten.