De verwachte keukentrends van 2020 - Küchen Direct

Ben je van plan een nieuwe keuken te kopen volgens de laatste trend?

De keukentrends van 2020

Het einde van het jaar nadert! Ben jij al bezig met plannen voor het nieuwe jaar? Een verbouwing, openstaande klusjes in huis of misschien zelfs een nieuwe keuken? Dan wil jij vast weten wat de nieuwe keukentrends worden van 2020.

De nieuwste technologieën, hipste kleuren en stijlvolste keukenopstellingen, Küchen Direct weet er alles van! Ben je benieuwd naar de opkomende keukentrends van 2020? In deze blog vertellen we je hier graag over.

Wat worden de keukentrends van 2020?

Ieder jaar heeft zijn unieke trends. Bij Küchen Direct weten we daar alles van! De nieuwste snufjes, unieke trends en optimaal kookgemak is waar het om draait. Ieder jaar komen er weer nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van keukens. We lichten hieronder een aantal van deze trends voor je uit.

Een open woonkeuken voor extra sfeer

Steeds vaker wordt er gekozen voor een open keuken. De keuken is namelijk niet alleen meer een functionele plek om te koken, maar ook het kloppend hart van het huis waar iedereen graag samenkomt. Vele huishoudens zullen gaan kiezen voor een eilandkeuken of keuken met bar. Ook de materialen en kleuren van de woonkamer worden doorgetrokken naar de keuken. Hierdoor ontstaat er een stijlvolle eenheid in het interieur. De keuken wordt op deze manier nog persoonlijker en past perfect bij jouw stijl.

De zwarte keuken blijft favoriet

De zwarte keuken is razend populair en ook in 2020 zal het aantal zwarte keukens sterk toenemen. Een zwarte keuken zorgt voor een luxe en classy uitstraling. Daarnaast is deze kleur perfect te combineren met verschillende interieurstijlen.

Niet alleen de keukenkastjes en aanrechtbladen worden zwart, maar ook de apparaten gaan mee met de trend. Van zwarte keukenkranen tot vrijstaande, zwarte koelkasten: de zwarte keuken is een musthave van 2020. En kiezen we in 2020 dan voor hoogglans of mat zwart? Mat zwart, it is!

Natuurlijke materialen en kleuren

De natuur staat in 2020 helemaal centraal. Veel materialen en producten zijn geïnspireerd door de natuur, zo ook in de keuken! Denk aan marmeren of natuurstenen aanrechtbladen, metalen kranen in brons, goud, messing of koper en warme houtsoorten. Deze natuurlijke materialen zijn prachtig met elkaar te combineren en geven de ruimte een uitgesproken en warme uitstraling.

De kleuren groen en okergeel blijven we ook dit jaar weer veel terugzien in de keuken. Groen is een rustgevende kleur en heeft een natuurlijke uitstraling. Kleed de keuken aan met jouw favoriete, groene kruiden en plantjes en breng de natuur eenvoudig naar jouw keuken. 

Kom langs in onze winkel

Wil je de verwachte keukentrends graag met eigen ogen bewonderen? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier staan talloze keukens opgesteld in uiteenlopende stijlen en opstellingen. Bovendien staan onze adviseurs voor je klaar om je geheel vrijblijvend een passend advies te geven en antwoord te geven op al jouw vragen. Meer inspiratie opdoen vanuit huis? Ook dat is mogelijk. Het gratis Küchen Direct magazine biedt talloze voorbeelden van de keukentrends van 2020. Ontdek de trends vanaf jouw keukentafel!