De trends van dit moment – Küchen Direct

Keukens komen in allerlei vormen en maten 

Trends op het gebied van keukens en design

De nieuwste keukenkranen

De markt van keukenkranen heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling meegemaakt. Er zijn inmiddels duizenden verschillende modellen verkrijgbaar die allen eigen voordelen hebben. De meeste kranen maken gebruik van een draaiknop of hendel waarmee jij de hoeveelheid water kunt bepalen. Maar wanneer jouw handen vuil zijn door het koken is het prettig als je de draaiknop niet hoeft aan te raken omdat deze anders ook vies wordt. 
De meeste keukenkranen komen daarom met speciale sensoren waardoor je de knop of hendel niet meer hoeft aan te raken. Dit zorgt voor schone kranen die jij niet achteraf schoon hoeft te maken. De sensoren zitten op bepaalde plekken op de kraan of er zijn warmtesensoren over de hele kraan aangebracht waardoor je deze alleen maar hoeft aan te raken

Schuifdeuren op de keukenkastjes

Keukenkastjes kunnen op verschillende manieren worden geopend. Sommige keukens bevatten carrouselkeukenkastjes waardoor deze veel ruimte bieden. De meeste kastjes zijn te openen door het deurtje naar buiten te trekken. Een nieuwe trend bij deze kastjes zijn de speciale schuifdeuren. Hierbij trek jij het kastje niet meer open maar schuif jij het deurtje opzij. Dit neemt minder ruimte in waardoor jij voldoende plek hebt om te koken en op ieder moment iets uit het kastje kunt pakken.

Energiezuinige apparatuur

De afgelopen jaren wordt energiezuinige apparatuur steeds meer in keukens gebruikt. De keukenapparatuur van vandaag komt niet alleen met ontzettend veel nieuwe mogelijkheden maar is bovendien zeer energiezuinig. Tegenwoordig wordt bijna iedere producttype voorzien van een energielabel. Zo kun jij altijd zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Door te kiezen voor keukenapparatuur met een A++-label krijg jij apparaten met een laag energieverbruik. Dit label wordt onder andere gebruikt bij koelkasten, vriezers, ovens, vaatwassers en waterkokers.