De keukentrends van 2019 - Küchen Direct

Keukentrends van 2019

In de keukentrends van 2019 draait het om kleuren, zowel felle als matte kleuren. Daarnaast zien we veel natuurlijke materialen, net als wandplanken, regalen en open kasten. We kiezen voor stijlvolle, opvallende keukens met een persoonlijke touch. Nieuwsgierig geworden? Küchen Direct vertelt je alles over de keukentrends van 2019.

Felle en matte kleuren

In de nieuwste keukens mogen kleuren niet ontbreken. Felle kleuren, zoals geel, rood en groen fleuren de ruimte op. Je kunt kiezen voor een complete keuken in een opvallende kleur, maar ook voor een felle accentkleur. Denk aan een keukenapparaat als een koelkast of een koffiezetapparaat in bijvoorbeeld blauw of rood. Maar ook eetstoelen en potten of vazen lenen zich goed om een accent aan te brengen met een kleur. Toch draait het niet om felle kleuren alleen. Kranen bijvoorbeeld zien we steeds vaker in zwart, wit of brons. In de volledig zwarte keuken die past in de ‘black is back’-trend zijn zwarte of donkere, bronzen kranen bij uitstek geschikt. Vooral de matte variant past in de trends van 2019. Matte kleuren in zowel keukenkasten als apparatuur, kranen en spoelbakken zijn razend populair.

Natuurlijke materialen

Op het gebied van keukens zien we nog een trend: het gebruik van natuurlijke materialen als hout, beton en natuursteen. Een houten keuken heeft een warme uitstraling en laat zich perfect combineren met een landelijke of klassieke keukenstijl. Met een ruime opzet, natuurstenen blad en oog voor detail past deze keuken helemaal binnen de ‘village’ keukentrend. De stoere betonlook keuken sluit heel goed aan op de industriële keukentrend. Natuurlijke materialen maken van je keuken een trendy ruimte die levendigheid, luxe en sfeer uitstraalt.

Planken en open kasten

Voor een persoonlijke draai aan je keuken raden we je aan eens naar wandplanken, regalen en open kasten te kijken. Je kunt er je persoonlijke accessoires of bijvoorbeeld mooi serviesgoed in tentoonstellen voor een unieke en persoonlijke touch. Een elegante kop en schotelset, stijlvolle voorraadpotten maar ook foto’s en gezellige plantjes in de open kasten of op de planken zorgen voor sfeer.

Meer inspiratie opdoen over keukentrends?

Wil je meer weten over de trends van dit moment? Bestel dan geheel gratis ons keukenmagazine of kom eens langs in een van onze winkels voor inspiratie. Onze adviseurs laten je graag alle mogelijkheden zien en beantwoorden al je vragen.