Verschillende soorten keukenopstellingen – Küchen Direct

Hoe kies ik de juiste?

Verschillende soorten keukenopstellingen

Een keuken kan in verschillende vormen worden ingebouwd. Iedere vorm heeft eigen voordelen op het gebied van functionaliteit, ruimte en inrichting. De verschillende stijlen stellen jou in staat om altijd een keukentype te kiezen dat ideaal aansluit bij jouw wensen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke keuken of een van de moderne inrichtingen, in ons gratis magazine kun jij voldoende inspiratie vinden. Hieronder vind jij meer informatie over de verschillende keukentypes.

✓ U-keukens

Een U-keuken biedt een zeer groot werkvlak. De keuken is ingericht in een "U"-vorm. Het werkvlak bevindt zich links, voor en rechts in de keuken. In het midden van de werkvlakken is een looppad waar jij voldoende ruimte hebt om vrij tussen de werkvlakken te lopen en te bewegen. U-keukens kunnen direct aan de wanden worden gebouwd. Het is ook mogelijk om een van de werkvlakken in plaats van tegen een wand in een open ruimte te plaatsen. Zo heb jij aan beide zijdes voldoende loopruimte en kan dit werkvlak eventueel als eetplek, bar of kookeiland gebruikt worden. Dit werkvlak is vanaf twee kanten bereikbaar.

✓ L-keukens

L-keukens worden in een "L"-vorm aangelegd. Deze vorm is vooral geschikt voor keukens met een grote open hoek. De keuken wordt tegen twee wanden ingebouwd. Vooral de lengte van een L-vormige keuken is een groot voordeel. Dit biedt voldoende ruimte om keukenapparatuur zoals een kookeiland, vaatwasser en oven in te bouwen. Er is daarbij voldoende ruimte voor keukenkastjes om jouw servies en losse keukenapparatuur in te plaatsen. Omdat dit keukentype in een hoek wordt ingebouwd staat de L-keuken ook bekend onder de naam hoekkeuken.

✓ Parallel keukens

Bij parallel keukens worden de twee delen van de keuken parallel aan elkaar ingebouwd. Tussen de twee delen is voldoende ruimte om te bewegen. Dit keukentype wordt vaak tegen de wand ingebouwd. Het is ook mogelijk om een van de delen los van een wand aan te leggen. Net als bij een U-keuken wordt hierbij een extra ruimte gecreëerd waardoor het element kan functioneren als bar en eetplek of om eten door te geven naar de eetkamer.

✓ Klassieke keukens

Het design van een klassieke keuken is gebaseerd op de keukentypes van vroeger. De warme en nostalgische touch van deze keukens doet vooral terugdenken aan het platteland. Dit keukentype is ideaal voor gezinswoningen. Een klassieke keuken biedt veel ruimte terwijl het toch compact is ontworpen. Door de ruimte op juiste wijze te benutten heb jij voldoende plek voor het inbouwen van keukenapparatuur en -kastjes. Bij dit keukentype wordt in enkele gevallen gekozen voor een open ruimte met voldoende ruimte om hier een eettafel te plaatsen.

✓ Moderne keukens

Een moderne keuken heeft een strak design en maakt op de beste wijze gebruik van de ruimte. Bij dit keukentype wordt de keukenapparatuur zoveel mogelijk ingebouwd en sluit het qua design aan bij de rest van de keuken. Dit simpele maar ruimtevolle ontwerp richt zich vooral op eenvoud. Door alles netjes af te werken en met elkaar te combineren ontstaan unieke ontwerpen die bovendien veel ruimte bieden. Bij moderne keukens wordt vaak gebruikgemaakt van kleuren zoals wit en zwart.