Kleuren in de keuken – Küchen Direct

Kleur is van grote invloed op de uitstraling van een keuken

Wat doet kleur met je keuken?

Kleur speelt een hele belangrijke rol in de algehele uitstraling van je keuken. Zo heeft een zwarte keuken een luxe en mysterieuze uitstraling, terwijl een keuken in wit juist heel open en fris oogt. Anderzijds kun je ook kiezen voor een opvallend kleurtje, waarmee je van de keuken een echte blikvanger maakt. Of wat dacht je van natuurlijke materialen, zoals beton, steen en hout? Qua kleuren kun je alle kanten op in de keuken. Küchen Direct vertelt je meer over de invloed van kleur op jouw keuken en de verschillende kleurmogelijkheden die er zijn.

Lichte keukens

Klassieke keukens zijn vaak licht van kleur. Hetzelfde geldt voor de witte landelijke keuken. Wit, magnolia wit of crème wit zijn stuk voor stuk tinten die we vaak terugzien in deze authentieke keukenstijlen. Maar lichte tinten zijn ook heel goed toe te passen in moderne keukens. De lichte kleur zorgt voor een frisse, open uitstraling. Bovendien doet het de ruimte groter lijken, zeker in combinatie met een strak front en veel natuurlijk lichtinval. Daarbij laten lichte tinten zich heel eenvoudig combineren met andere kleure

 

Zwarte keukens

Zwarte keukens zijn een echte trend. Het zwarte geheel straalt exclusiviteit en luxe uit. Een tip is om hierbij ook voor andere zwarte keukenelementen te kiezen. Denk aan het werkblad, de kraan, spoelbak, grepen en inbouwoven. Op deze manier creëer je een uniek ton-sur-ton effect, wat zorgt voor meer eenheid. Dat is ideaal wanneer je voor een strakke, moderne uitstraling wilt gaan. Ga je liever voor een stoere look? Kies dan voor een zwarte industriële keuken, met robuuste elementen zoals een vrijstaand gasfornuis, Amerikaanse koelkast en regalen aan de wand.

 

Gekleurde keukens

Wie voor een gewaagde uitstraling wil gaan, kiest voor kleur. Met kleur maak je van je keuken een blikvanger. Wat dacht je van bordeauxrood, okergeel of mintgroen? Je kunt ook op een subtiele manier kleur toevoegen door te kiezen voor een accentkleur. Zo kun je bijvoorbeeld een opvallende kleur terug laten komen in de koelkast, het koffiezetapparaat in enkele vazen of potten. Natuurlijk hoeft kleur niet altijd opvallend te zijn. Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke kleur, zoals een houten keuken of betonnen keuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je meer weten over de mogelijkheden van kleur in de keuken? Maak vrijblijvend een afspraak voor een adviesgesprek met onze deskundige adviseurs. Zij helpen je graag met al je vragen en voorzien je van een passend en gedegen advies.