Het monteren van je keuken

Het monteren van je keuken

Keukenmontage tips

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is ontzettend leuk, maar de montage kan af en toe lastig zijn. Wij vinden het belangrijk dat ook na de aankoop van je droomkeuken alles perfect wordt geregeld. Welke zaken kun je zelf monteren? En welke zaken kun je beter door een professional laten monteren? De antwoorden op deze vragen lees je hier, zodat je precies weet hoe de keukenmontage het beste kan verlopen.

Demonteer je oude keuken

Voordat je begint met de montage van de nieuwe keuken, zal de oude keuken eerst gedemonteerd moeten worden. Het demonteren van de oude keuken kun je gemakkelijk zelf doen. Het is echter wel een tijdrovend proces. Zorg ervoor dat je de juiste sloopmaterialen in huis hebt. Draag daarbij ook werkkleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril.

Maak voordat je gaat demonteren wel een plan. Je wil natuurlijk wel de elektriciteitsdraden, gasaansluiting en wateraansluiting opnieuw kunnen gebruiken. Durf je het toch niet aan om de demontage zelf te doen of neemt het teveel tijd in beslag? Onze keukenmonteurs helpen je graag.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je gaat monteren. Hoe lang je nodig hebt voor de voorbereiding is afhankelijk van je wensen. Bij de voorbereidingen is het handig om hulp in te schakelen van een keukenmonteur. De keukenmonteur weet precies welke zaken wel en niet mogelijk zijn. Een kleine afwijking kan er namelijk al voor zorgen dat het monteren van bepaalde apparaten niet mogelijk is.

Monteren van je nieuwe keuken

Je bespaart kosten zodra je de keuken zelf monteert. Wanneer het echter misgaat, kan de keukenmontage een dure grap worden. Vaak nemen mensen aan dat een keuken op maat gemaakt is en er dus weinig mis kan gaan. Het installeren van de keuken is echter precisiewerk en als je achteraf nog een keukenmonteur moet regelen voor het herstel, kan dit in hoge kosten resulteren. Bedenk vooraf dan ook goed welke zaken je zelf kunt installeren en wat je overlaat aan de professional.

Zelf monteren

Houd rekening met een aantal zaken wanneer je besluit zelf te monteren. Teken de afmetingen van de keukenkasten af op de muur. Verwijder de keukendeurtjes, zodat de keukenkasten minder zwaar zijn bij het plaatsen. Leg de keukenkasten en keukendeurtjes in de juiste volgorde klaar. Je kunt het beste in een hoek beginnen met het monteren van de keukenkasten en -deuren. Breng na de keukenmontage pas de wandtegels aan en gebruik altijd een waterpas als je gaat monteren.

Onze keukenmonteurs helpen je graag

Het is mogelijk om zelf je keuken te monteren of dit uit te besteden. Zelf je keuken monteren is kostenbesparend en kan in je eigen tempo gedaan worden. Ben je echter niet zo handig? Dan is het raadzaam om een keukenmonteur de montage te laten verzorgen. De monteur heeft niet alleen meer kennis in huis, maar ook heb je de garantie indien er iets misgaat tijdens de installatie.

Bovendien ben je vrij van stress en is de keuken een stuk sneller gemonteerd dan wanneer je dit zelf zou doen. De professionals van Küchen Direct helpen je graag met het monteren van je droomkeuken. Zij weten precies hoe jouw keuken het beste geplaatst wordt. Kom langs in een van onze winkels en kom meer te weten over de keukenmontage.