Keuken Kopen tips – Küchen Direct

Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

Een nieuwe keuken kopen: tips

Een nieuwe keuken kopen is leuk, maar je doet het waarschijnlijk maar een paar keer in je leven. De keuzes die je hierbij moet maken kunnen af en toe best lastig zijn, want je wilt natuurlijk een keuken kopen die voldoet aan al je wensen. Om je te helpen bij een keuken kopen, geven we een aantal tips, zodat je weet waar je op moet letten en met welke dingen je rekening moet houden.

 

Help.. Waar moet ik op letten bij aankoop van een keuken?

3 tips om jouw ideale keuken te kopen

 

1. Maak een lijstje met wensen

De belangrijkste tip die wij je willen meegeven bij een keuken kopen, is het maken van een wensenlijstje. Ga na wat je prettig vond aan je huidige keuken en schrijf dit op. Bedenk daarnaast wat je graag anders had gezien. Wellicht wil je graag meer bergruimte of juist meer werkruimte. Wanneer je dit goed op een rijtje hebt, kun je beter kiezen voor de juiste keuken.

Zet op het lijstje ook waar de apparatuur aan moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld op inductie koken of toch liever op gas? Zet de voor- en nadelen naast elkaar bij het kopen van een keuken, zodat je later geen spijt krijgt van verkeerd gekozen apparatuur.

2. Kies de juiste keukenopstelling

Een andere belangrijke tip bij een keuken kopen is dat je de keukenopstelling moet kiezen die past bij de vorm van de ruimte én bij je wensen. Elke keukenopstelling biedt weer andere voordelen. Wanneer je bijvoorbeeld een lange, smalle keuken hebt, is een rechte keukenopstelling het slimst. Wil je graag meer opbergruimte? Kies dan voor een U-vormige keukenopstelling wanneer je daar de ruimte voor hebt. Met een L-vormige keuken kun je weer gemakkelijk een eettafel plaatsen in de open ruimte. Meer inzicht in welke opstelling het beste bij jouw ruimte past? Maak dan een afspraak en laat uw droomkeuken geheel vrijblijvend uitwerken in een 3D-ontwerp

 

3. De ergonomische driehoek

Naast bovenstaande tips bij het kopen van een keuken, is het slim om rekening te houden met de ergonomische driehoek. Zorg ervoor dat de afstand tussen de kookplaat, spoelbak en koelkast niet meer dan 6 à 8 meter is zodat je ergonomisch te werk kan gaan in de keuken.

Ben jij opzoek naar een nieuwe keuken en wil je meer tips? Vraag dan ons gratis magazine aan die boordevol informatie staat. Of gebruik onze 3D keuken planner wanneer je een goed beeld wilt van je nieuwe keuken.