Bepaal het budget voor je keuken - Küchen Direct

Wat is het budget voor mijn keuken?

Wat kost een nieuwe keuken nu eigenlijk? Dit is een veelgestelde vraag bij een verhuizing of het verbouwen van uw woning. Een nieuwe keuken is een fijn vooruitzicht. Het is steeds meer de centrale plek in huis waar je kookt, eet en met vrienden en familie bij elkaar komt. Het is daarom prettig als je nieuwe keuken daar goed op is afgestemd met voldoende opbergruimte, de juiste apparatuur en, als het even kan, ruimte voor gasten. Maar welk budget moet je daarvoor opzij leggen? Wat is de grootste kostenpost? Lees hier hoe in het algemeen het budget van een keuken is samengesteld.

De keukenkasten
Een van de grote kostenposten van een keuken zijn de keukenkasten. Dat zijn de onder- en bovenkasten, maar ook de keukenfronten, kookeilanden en alles waar kasten onderdeel van uitmaken. Het budget dat je nodig hebt voor keukenkasten is daarom afhankelijk van de inrichting van je keuken. Een keuken zonder bovenkasten of kookeiland is aanzienlijk goedkoper dan een keuken met veel kasten. Daarnaast zijn er diverse materialen, elk met hun eigen prijskaartje. Een massief houten keuken slokt meer budget op dan kasten die bewerkt zijn met kunststof materiaal.

Het keukenblad
Ook voor een keukenblad geldt dat het materiaal bepalend is voor de prijs. Zo slokt een kunststof aanrechtblad het minst van het budget op, gevolgd door roestvrij staal, en een glazen of een terrazzoblad het meeste. Daartussenin vind je bladen van hout, composiet, graniet en beton.

De apparatuurkeuze
De apparatuur die je nodig hebt in je keuken is een vergelijkbare kostenpost als de keukenkasten. Daarbij gaan we uit van standaardapparatuur als een koelkast, vriezer, oven, afzuigkap, fornuis en vaatwasser. De merkkeuze en functionaliteiten bepalen hierbij natuurlijk de prijs. Kies je voor extra’s als een wijnkast, een stoomoven of een Quooker, dan heb je meer budget nodig. 

De grote van jouw keuken
Uiteraard bepaalt de grootte van jouw keuken ook een gedeelte van de prijs. Wanneer je over een grote ruimte beschikt, zul je ook meer kastjes en een groter werkblad hanteren. Een extra pit op kookplaat of een dubbele gootsteen is in een grote keuken bijvoorbeeld ook mogelijk. 

Wat kost een keuken?
De kosten van een keuken hangen geheel af van uw wensen. Is uw budget beperkt en kiest u daarom graag voor een goedkope keuken? Dat is zeker mogelijk. In dit geval zullen we de keuken voorzien van standaard apparatuur. Een budget keuken biedt in principe alle benodigdheden tegen een betaalbare prijs. Een goedkope keuken kopen hoeft daarom helemaal geen lastige klus te zijn. Kom naar de winkel en vraag een keukenadviseur advies over uw keukenkosten. 

Hulp nodig?
Wil je een idee krijgen welk budget je nodig hebt voor jouw ideale keuken? Kom dan langs in een van onze winkels en laat je uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Onze adviseurs laten je graag de keuze in materialen en apparatuur zien, zodat je zelf kunt bepalen wat je nodig hebt om jouw favoriete keuken samen te stellen. Je kunt ook onze online budgetplanner invullen. Stel zelf je keuken samen en krijg een idee van het benodigde budget.