Tijdloze keuken - Küchen Direct

Tijdloze keuken

Een tijdloze keuken is bedoeld voor diegene die eindeloos wil genieten van zijn of haar keuken. Duurzaam en niet trendgevoelig, dat zijn kenmerken van een tijdloze keuken. Een tijdloze of hedendaagse keuken heeft echter meer kenmerken. Lees verder en ontdek of een hedendaagse keuken iets voor jou is.

Wat is een tijdloze keuken?

Keukentrends veranderen continu. Denk aan trendkleuren voor de keukendeurtjes en nieuwe trends op het gebied van materialen in keukenwerkbladen of nieuwe apparatuur. Keukens die niet meegaan met de tijd zouden, als ze niet de laatste trends volgen, na een tijdje oud lijken. Bij een tijdloze of hedendaagse keuken is dit niet het geval. Een keuken die tijdloos is, lijkt nadat je hem tien jaar geleden gekocht hebt nog steeds niet oud, maar modern en trendy. Daardoor raak je minder snel op je keuken uitgekeken en hoef je dus minder snel een nieuwe keuken te kopen. 

Wat zijn de kenmerken van een tijdloze keuken?

1. Het gebruik van weinig details

Hedendaagse keukens kenmerken zich onder meer doordat er zo min mogelijk details gebruikt worden. Op die manier creëer je een minimalistische, tijdloze sfeer in je keuken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van strakke materialen en rechte belijningen. Denk bijvoorbeeld aan lades zonder grepen. 

2. Kiezen voor neutrale kleuren

Daarnaast worden in hedendaagse keukens vaak neutrale kleuren gebruikt. Wit is bijvoorbeeld een kleur die in veel tijdloze keukens voorkomt. Dat komt doordat deze tijdloze kleur vrijwel bij alle andere kleuren past. Verder zie je rvs en zwart regelmatig terugkomen in deze minimalistische keukenstijl.

Bang dat een tijdloze keuken te saai wordt? Doe dan inspiratie op met onze blog over het aankleden van een tijdloze keuken met seizoensaccessoires voor in de keuken.

Meer weten over tijdloze keukens?

Wil je meer weten over tijdloze keukens? Kom dan langs bij een van onze winkels om onze keukens in het echt te bewonderen. Bovendien zijn bij de showrooms van Küchen Direct altijd adviseurs beschikbaar die je graag te woord staan en je heel graag meer vertellen over deze keukenstijl.