Inspiratie over moderne keukens - Küchen Direct

Moderne keukens

Moderne keukens zijn al jarenlang erg populair. Begin jaren ’90 zagen wij deze trend verschijnen en sindsdien zijn deze keukens in moderne stijl nooit meer echt van het toneel verdwenen. De behoefte aan ruimte en overzicht heeft geleid tot de moderne keuken in zijn huidige vorm: strakke lijnen en verfijnde apparatuur. De eiken landhuisdeurtjes en licht gekleurde fronten werden vervangen door vlakke, kunststof fronten. Op zoek naar inspiratie voor je eigen keuken in moderne stijl? Lees dan snel verder. De moderne keukenspecialisten van Küchen Direct vertellen je alles over de stijl, handgrepen en kleuren van een moderne keuken.

De laatste trends

Strakke keuken

Er wordt vaak gesproken over een moderne of strakke keuken. Maar eigenlijk zijn deze twee keukenstijlen vrijwel hetzelfde. Een moderne keuken is een keuken waarin strakke lijnen de boventoon voeren en waarin kasten en apparatuur naadloos zijn weggewerkt. Er wordt dan ook regelmatig gebruik gemaakt van de benaming ‘moderne strakke keuken’. Tevens hebben deze keukens de moderne stijl te danken aan het feit dat tegenwoordig veel keukens geen handgrepen of knoppen bevatten. Een moderne greeploze keuken is helemaal trendy, vrijwel iedere moderne keuken is al greeploos. Naast dat deze moderne greeploze keukens er erg strak uitzien, zijn ze ook erg functioneel. Door de ontwikkeling van nieuwe technieken, zoals soft-motion en tip-on, zijn keukengrepen overbodig geworden

Modern zwart of modern wit

De laatste jaren hebben wij moderne keukens in verschillende kleuren gespot. Maar de meest voorkomende kleuren zijn toch wel wit of zwart. De populairste van deze twee is de moderne witte keuken. Een witte keuken matcht gemakkelijk met andere kleuren en past daardoor bij ieder interieur. Toch zien wij dat ook zwarte moderne keukens steeds populairder beginnen te worden. Een moderne zwarte keuken is aan te raden als je veel ruimte en licht in huis hebt. Op deze manier vormt het zwarte design van de keuken een bijzonder contrast met bijvoorbeeld een lichte muur. De keukenspecialisten van Küchen Direct raden je aan om dit contrast op te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld ook door te kiezen voor een combinatie van zwart en wit in je keuken. Kies dus niet voor een zwart werkblad en zwarte kastdeurtjes, maar combineer dit samen met wit.

Meer moderne keukens bekijken?

Ben jij dol enthousiast geworden over een keuken in moderne stijl en wil je graag nog meer moderne keukens bekijken? Bestel dan ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. In dit magazine vindt je verschillende voorbeelden van moderne keukens, met diverse keuzes in stijlen, kleuren en elementen.