Luxe keuken – Küchen Direct

Hoe creëer je

Een luxe keuken

Een luxe keuken voorziet je niet alleen van alle gemakken, maar ziet er ook nog eens heel mooi uit. Vaak zie je dan ook de allernieuwste apparatuur in een luxe keuken. Hier kan een prijskaartje aan hangen dat niet binnen ieders budget past. Gelukkig hoef je je hierover geen zorgen te maken: voor een super luxe uitstraling van je keuken heb je geen groot budget nodig. Wij geven je vijf tips waarmee je een keuken een luxe uitstraling geeft zonder de hoofdprijs te betalen.

 

Hoe creëer je een luxe uitstraling in je keuken?

Tip 1: Kies voor hoogglans keukendeuren

Hoogglans keukendeuren geven een chique uitstraling aan een keuken. Dankzij het spiegelend effect oogt een kleine ruimte groter. Bovendien is een hoogglans keuken razendsnel schoon te maken door de gladde oppervlakte. Hoogglans keukendeuren passen daarnaast heel goed bij veel verschillende soorten materialen.

Tip 2: Gebruik toon op toon kleuren

Gebruik kleuren met dezelfde kleurtoon, oftewel toon op toon kleuren. Door deze kleuren met elkaar te combineren, kun je heel mooi spelen met bepaalde effecten om nuances aan te brengen in het interieur van de keuken. Het harmonieus gebruik van een bepaalde kleurtoon geeft de keuken een luxe uitstraling.

Tip 3: Kies voor een dun composieten werkblad

Een werkblad van composiet heeft een luxe uitstraling en is oersterk. Dit aanrechtblad is krasbestendig, hittebestendig en slijtvast, eigenschappen die erg handig zijn tijdens het koken. Kies voor een dun en glanzend werkblad, dit geeft net dat beetje extra wanneer het gaat om een luxe uitstraling.

 

Tip 4: Zorg voor de juiste led verlichting

De verlichting in een ruimte is bepalend voor de sfeer. In een keuken heeft licht ook nog een functionele rol, je moet goed zicht hebben op wat je aan het bereiden bent. Met de juiste led verlichting kun je de donkerste plekjes in een keuken verlichten. Kies bijvoorbeeld voor led lampen onderop je bovenkasten. Het licht reflecteert op het glanzende werkblad wat bijdraagt aan de luxe uitstraling. Ook kun je de ruimte groter laten lijken door verlichting bovenop de keukenkasten te plaatsen. Dit ziet er ook nog eens erg mooi uit!

Tip 5: Besteed aandacht aan een passende styling

De styling van een keuken wordt ook wel de finishing touch genoemd. Kies voor accessoires in de juiste kleuren die passen bij jouw smaak en wensen.