Inspiratie over landelijke keukens - Küchen Direct

tijdloos en warm

Landelijke keukens

In de jaren 80 waren landelijke keukens al een ware trend en sindsdien zijn deze keukens in landelijke stijl nooit meer echt van het toneel verdwenen. Een landelijke keuken is nostalgisch, warm en eindeloos te combineren. Op zoek naar inspiratie voor je eigen keuken in landelijke stijl? Lees dan snel verder. Onze landelijke keukenspecialisten vertellen je alles over de stijl, materialen en kleuren van een landelijke keuken.

Wat maakt een keuken landelijk?

Een landelijke keuken wordt vaak herkend aan de natuurlijke materialen die duidelijk terug te zien zijn in deze keukens. Zowel in de keukenbladen als in de keukenkastjes wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals hout en graniet. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen krijgt de landelijke keuken een robuuste uitstraling die je meevoert naar het platteland. Wil je jouw keuken een echte landelijke uitstraling geven? Dan zijn landelijke keukenaccessoires zeker een must. Door gebruik te maken van kasten, rekken of andere wandmeubels van natuurlijk materiaal breng je de landelijke stijl nog meer naar voren in je keuken. Zo kan een grove plank met veel nerven en noesten die ongecompliceerde boerencharme tevoorschijn halen in jouw eigen landelijke keuken. Het is dan ook niet voor niets dat materialen als hout en graniet vaak terugkerende elementen zijn in de landelijke keukens van Küchen Direct.

Modern landelijke keuken

Naast dat een landelijke keuken nostalgie uitstraalt, kan een landelijke keuken ook erg modern zijn. De laatste jaren hebben wij veel voorbeelden gezien van een modern landelijke keuken. Door het veelvuldig gebruik van de kleuren zwart en wit wordt een landelijke keuken al snel omgetoverd tot een keuken in landelijk moderne stijl. In deze zwarte en witte kleuren wordt vaak gekozen voor hoogglans. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van zwarte hoogglans keukenfronten krijgt jouw landelijke keuken een moderne touch. Wissel deze moderne elementen af met een authentiek vrijstaand fornuis en landelijke keukenaccessoires om zo een modern landelijke keuken te creëren.

Meer landelijke keukens bekijken?

Ben jij helemaal enthousiast geworden over een keuken in landelijke stijl? En wil je graag nog meer landelijke keukens bekijken? Bestel dan hier ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie over landelijke keukens. In dit magazine vind je een uitgebreid overzicht met heel veel keuze in stijlen, kleuren en elementen.

Klantenervaring
Trustpilot

8.8

Deel ook uw ervaring met onze klanten en help ons u te helpen!

Schrijf een review

Nieuwsgierig of andere klanten de mening delen?

Terug naar overzicht