Ontdek de industriële keukens bij - Küchen Direct

Industriële keuken

Een industriële keuken kenmerkt zich door zijn robuuste karakter. Dankzij de strakke lijnen en het gebruik van industriële materialen, zoals metaal, beton, steen of grof hout, heeft deze keuken een krachtig en stoer uiterlijk. Tevens wordt er naast materialen veel gebruik gemaakt van industriële kleuren. Dit zijn donkere tinten, zoals zwart of grijs. Als laatste wordt er ook vaak een combinatie gemaakt van deze materialen en kleuren. Door bijvoorbeeld een metalen werkblad te combineren met houten kastjes en donkere keukenapparatuur, maak je je keuken industrieel. Zie jij deze industriële keukenstijl wel zitten voor jouw woning? Lees dan snel verder. De specialisten van Küchen Direct vertellen je alles over wat een keuken industrieel maakt en welke materialen er veelal gebruikt worden in deze industriële keukenstijl.

Wat maakt een keuken industrieel?

Een keuken wordt pas echt industrieel met een industriële afzuigkap. Dit is een grote, vaak metalen afzuigkap die gezien mag worden. Doordat deze afzuigkap veelal is voorzien van een brede schouw, dient deze als echte eyecatcher in de keuken. Dankzij het robuuste karakter, de donkere kleur en het materiaal past deze industriële afzuigkap uitstekend bij een industriële keuken. Om de industriële keuken helemaal af te maken wordt dit vaak gecombineerd met zwarte apparatuur, zoals een zwarte kraan of spoelbak. Dankzij deze zwarte kleur komt bovendien het stoere en robuuste karakter van een industriële keuken nog beter tot zijn recht. Dit verklaart ook waarom er vaak wordt gekozen voor zwarte handgrepen in een industriële keuken.

Materiaalgebruik in industriële keukens

In een industriële keuken wordt vaak gebruik gemaakt van robuuste materialen. Hierbij valt te denken aan metaal en ruw hout, maar tegenwoordig zien we ook vaak beton terugkomen in deze keukenstijl. Zo is een betonlook aanrechtblad een ware eyecatcher in een industriële keuken. Daarnaast is het kenmerkend voor een industrieel werkblad dat deze vrij dik en ruw bewerkt zijn. Dit zorgt voor een extra stoere afwerking.

Meer industriële keukens bekijken?

Ben je enthousiast geworden over deze industriële keukenstijl en zou je graag nog meer industriële keukens willen bekijken? Bestel dan ons gratis magazine, boordevol inspiratiebeelden over industriële keukens. Zo kun je helemaal wegwijs worden met deze keukenstijl en ontdekken welke aspecten van de industriële keuken jouw voorkeur hebben.