Lees hier alles over een houten keuken - Küchen Direct

Houten keukens

Met een houten keuken haal je een gezellige sfeer in huis, waardoor je het liefst de hele dag thuis zit. Bovendien geeft een keuken van hout een warme en knusse uitstraling. Vaak wordt er gedacht dat een houten keuken alleen geschikt is voor een landelijke keukenstijl. Maar niets is minder waar, een houten keuken past ook goed in een moderne keukenstijl. Benieuwd naar de mogelijkheden om hout in jouw keuken te verwerken? Lees dan snel verder.

Houten keukenbladen

Naast dat het mogelijk is om te kiezen voor een geheel houten keuken, zien we dat er vaak wordt gekozen om hout te verwerken in enkele elementen van de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten keukenblad. In de afgelopen jaren hebben we diverse witte keukens gecombineerd zien worden met een houten keukenblad. Met een keukenblad van hout geef je jouw keuken een warme uitstraling. Het is daarbij wel belangrijk om het houten keukenblad goed te onderhouden. Door het hout regelmatig in te oliën bescherm je het tegen water en vochtopname.   

Houten keukenkastjes

Hout leent zich ook goed om op andere manieren in de keuken te verwerken. Kies bijvoorbeeld voor houten keukenfronten, om zo je keuken een warme en natuurlijke uitstraling te geven. Bovendien zijn je huidige keukendeurtjes eenvoudig te vervangen voor houten keukendeurtjes. Zo geef je jouw keuken op een eenvoudige manier een compleet nieuwe look. Tevens kan je de uitstraling van jouw houten keuken ook geheel zelf bepalen. Doordat hout in vele stijlen en soorten verkrijgbaar is, kan er voor ieder een gewenste stijl gecreëerd worden. Zo kies je voor een industriële stijl voor een donkere houtsoort, terwijl je voor een landelijke stijl beter voor een wat lichtere houtsoort kunt kiezen.

Meer houten keukens bekijken?

Spreekt een houten keuken jou wel aan en zou je graag nog meer houten keukens willen bekijken? Bestel dan ons gratis keukenmagazine, boordevol inspiratiebeelden over de houten keukenstijl. Zo ontdek je hoe een perfecte houten keuken er voor jou uit moet te komen zien.