Een multifunctioneel kookeiland

Modern, praktisch en stijlvol

Een kookeiland

Een kookeiland biedt veel voordelen door het multifunctionele karakter en vormt het hart van de keuken. Vooral mensen die een open keuken wensen kiezen vaak voor een kookeiland. Op deze manier staan ze niet met hun rug naar hun gasten te koken, zoals bij de traditionele keukens, maar kunnen ze deelnemen aan het gesprek. Bovendien geeft een kookeiland je keuken een luxe uitstraling.

Waarom een kookeiland?

Een kookeiland is multifunctioneel

Kookeilanden bieden veel voordelen omdat ze op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als kookgedeelte met ingebouwde apparaten zoals een spoelbak, vaatwasser of zelfs een wijnklimaatkast. Maar ook een fornuis behoort tot de mogelijkheden. Denk dan wel aan een afzuigkap of kies voor een afzuiger die is verwerkt in het aanrechtblad om een blijvende kookgeur te voorkomen. Een kookeiland is ideaal wanneer je regelmatig met meerdere mensen kookt, aangezien je elkaar door de vier zijdes niet in de weg loopt.

Een kookeiland kan daarnaast ook gebruikt worden als tafel wanneer je er barkrukken omheen zet. Dit biedt als voordeel dat je bijvoorbeeld gasten in je keuken kan ontvangen of in de ochtend heerlijk je ontbijt aan het kookeiland kan nuttigen. Bovendien biedt een kookeiland veel bergruimte, waardoor je ontzettend veel spullen kwijt kunt in de kasten en laden.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een kookeiland?

Een kookeiland neemt veel ruimte in. Het is dan ook belangrijk dat je er gemakkelijk omheen kunt lopen en dat je keuken er niet krap door gaat aanvoelen. Twijfel je? Denk dan ook eens aan een schiereiland. Deze zit vast aan één kant van de keuken of muur en is ideaal voor lange en smalle ruimtes. Bovendien zijn schiereilanden niet per se duurder dan bijvoorbeeld hoekkeukens.

Kookeiland past in ieder interieur

Kookeilanden zijn er in alle maten, vormen en stijlen. Je kunt een kookeiland dan ook aanpassen aan de stijl van de rest van je keuken. Van landelijke tot strakke, moderne keukens: alles is mogelijk!

Spreken bovenstaande voordelen jou aan? Bestel dan ons gratis magazine waarin verschillende voorbeeldkeukens staan inclusief een kookeiland. Zo kom je meer te weten over de mogelijkheden van een kookeiland!