Aanrechtbladen – Küchen Direct

Aanrechtbladen

Aanrechtbladen heb je in verschillende soorten materialen. Ben jij opzoek naar een geschikt aanrechtblad? Bij Küchen Direct heb je genoeg keuze. Van de budgetvriendelijke kunststof bladen tot de luxere granieten bladen. Zo heb je genoeg mogelijkheden om je eigen sfeer van jouw keuken te bepalen! Een aanrechtblad moet aan allerlei persoonlijke eisen voldoen, daarom is het belangrijk om goed na te denken wat voor keukenblad het beste bij jouw situatie past. Hou ook rekening met de praktische aspecten van een aanrechtblad, zoals bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid. Let daarom op of het blad bestand is tegen krassen, hitte en of het blad tegen een stootje kan.

Granieten aanrechtblad

Een granieten aanrechtblad is een 100% natuurproduct. Dit maakt het keukenblad altijd uniek. Door het uithardingsproces is het keukenblad krasbestendig en stoot- en slijtvast. Graniet is erg hittebestendig, dus het keukenblad zal niet snel barsten of scheuren als er een hete pan opgezet wordt. Toch is het altijd aan te raden om onderzetters te gebruiken. Het natuursteen is licht poreus, hierdoor is hij niet geheel vloeistofbestendig. Daarom moet je oppassen met zure producten anders heb je kans op vlekvorming. Dit kan tegen worden gegaan door het blad extra te laten polijsten.

Composieten aanrechtblad

Door de luxe uitstraling behoort een composieten aanrechtblad tot één van de populairste aanrechtbladen die er zijn. Doordat je keuze hebt uit oneindige mogelijkheden is er altijd een werkblad wat helemaal bij je past. Composieten keukenbladen zijn oersterk en hitte-en krasbestendig. Daarnaast is het blad ook erg dicht, hierdoor kunnen bacteriën en schadelijke stoffen niet doordringen. Een groot voordeel is dus dat het werkblad ontzettend hygiënisch is. Let wel op met hete pannen, want door de hitte kan het composieten keukenblad verkleuren of een 'thermo-shock' ontstaan.

Houten aanrechtblad

Een aanrechtblad van hout heeft een warme uitstraling en geeft je keuken veel sfeer. Doordat het niet vaak voorkomt is het gelijk een eyecatcher in je keuken. Een houten werkblad zie je vaak in moderne designkeukens, maar een houten werkblad in een landelijke keuken is ook prachtig. Wil je een strakke of een ronde sierlijst? Met hout is dit gemakkelijk te realiseren, doordat hout gemakkelijk te bewerken is. Om het keukenblad mooi te houden is het raadzaam het blad te oliën. Hout is niet waterbestendig en is gevoelig voor vocht en krassen. Een houten blad is wel gemakkelijk op te knappen door het blad te schuren en opnieuw te oliën of te lakken.

RVS aanrechtblad

Roestvrijstalen aanrechtbladen komen weer helemaal terug en passen goed in moderne strakke keukens. Roestvrijstalen bladen hebben een aantal voordelen, zoals: ' onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en behoorlijk stevig'. De RVS bladen zijn waterbestendig en kunnen tegen een tal van zuren en vloeistoffen. Benje op zoek naar een strakke en onderhoudsvriendelijke keuken? Dan past een RVS aanrechtblad waarschijnlijk bij jou!

Betonnen aanrechtblad

Met een betonnen aanrechtblad zorg je voor een eigentijdse en stoere look in je keuken. In een minimalistische keuken komt een betonnen keukenblad helemaal tot zijn recht. Een betonnen werkblad is budgetvriendelijk en is verkrijgbaar in verschillende diktes en tinten. Beton is glad, slijtvast, hittebestendig en enorm stevig. Beton is ook een onderhoudsvriendelijke keuze. Door het betonnen keukenblad te polijsten of een coating laag aan te brengen is het werkblad minder gevoelig voor vocht en vlekken. Wel is het belangrijk dat je oplet met zuren, deze kunnen je werkblad blijvend aantasten.

Kunststof aanrechtblad

Kunststof aanrechtbladen zijn betaalbaar en hebben talloze opties. Zo kun je een kunststofblad geheel afstemmen op je eigen smaak. Van een modern strak design tot een klassiek design. Met een kunststofblad kun je het allemaal overwegen. Ook is het werkblad erg onderhoudsvriendelijk en niet poreus, dus waterdicht. Gebruik wel altijd een onderzetter anders kunnen er blijvende vlekken of verkleuringen ontstaan. Vermijd krassen door een snijplank bij het snijden te gebruiken.