Zwevende planken in jouw keuken – Küchen Direct

Blogpost: 25 augustus 2016

Zwevende planken in jouw keuken – Küchen Direct

Heb jij in huis en keuken ook zo weinig plek voor je kookboeken, fotolijstjes en vaasjes? Aan de wand heb je meer ruimte dan je denkt. Hang een paar planken op en je hebt ruimte zat. Mooie spullen mogen gezien worden. Berg ze dus niet op achter keukenkastjes, maar zet ze op een mooie wandplank! De mooiste planken zijn zwevende, of blinde planken.

Mooi voor in de moderne keuken 

Zwevende planken

Eenvoudig en overzichtelijk je keukenspullen opbergen zonder dat het ruimte kost? Dan bieden zwevende wandplanken de uitkomst voor jou. Een wandplank in jouw keuken is niet alleen praktisch, maar ziet er ook erg mooi uit.

Het etaleren van olijfolie flessen, kookboeken en al je specerijen is zeer makkelijk met de praktische zwevende planken. Ook is het stijlvol om wijnglazen, fotolijstjes of plantjes op de zwevende wandplanken te plaatsen. Mooie spullen mogen gezien worden. Berg ze dus niet op achter kastdeuren, maar zet ze op een of meerdere wandplanken in je keuken!

Kies voor het soort accent

Het soort plank en de accessoires die je erop plaatst zijn bepalend voor de sfeer. Denk dus eerst goed na over welke sfeer je wil creëren. Wil je een industrieel, vintage, landelijk of rustiek accent aan jouw keuken geven? Kies dan voor een robuuste, ruwe steigerhouten plank. Een strakke, gelakte plank zorgt daarentegen voor een moderne uitstraling. Door de glans van het lak schittert de wandplank direct en dit accentueert de mooie accessoires die op je wandplank staan.

Ook bepalen de accessoires die je op de planken plaatst het accent van je keuken. Zo creëer je bijvoorbeeld met planten een landelijke stijl en met een oude radio een vintage look.

Minimalistisch of juist lekker vol?

Het aantal spullen dat je op de zwevende planken plaatst, is natuurlijk volledig aan jou. Open betekent ook zichtbaar. Denk dus goed na over wat je op de planken plaatst. Zo kun je kiezen voor de kracht van eenvoud door slechts één of twee grote voorwerpen op een plank te plaatsen. In designkeukens wordt dit vaak gedaan. Houd je van wat meer gezelligheid? Zet de planken dan vol met verschillende spullen.

Zorg dat de inrichting past in het kleuren- en materialenpalet van de rest van je keuken. Probeer te spelen met wat je wel en niet op de planken zet. Uiteindelijk kom je dan tot een mooie definitieve keuze van de accessoires op jouw wandplanken.

Meer inspiratie voor jou

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw keuken? Bestel dan nu ons gratis magazine dat vol staat met voorbeeldkeukens in allerlei stijlen, apparaten, kleur- en materiaalcombinaties en verschillende accessoires.