Een blijvende trend: zwarte keukens
  • zwarte keuken

Blogpost: 16 januari 2020

Een blijvende trend: zwarte keukens

De trend van zwarte keukens blijft aanhouden en daar is genoeg reden voor. Lees hier verder waarom een zwarte keuken zo populair blijft.

De mogelijkheden zijn eindeloos.... 

Waarom een zwarte keuken?

Met de kleur zwart zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor je keuken. Zwart kan elke keuken omtoveren tot een stijlvolle droomkeuken. Zwart is namelijk niet alleen goed te combineren met verschillende keukenstijlen, het is ook eenvoudig te combineren met verschillende materialen en kleuren.

Ook kun je met licht veel spelen in een zwarte keuken. Schijnt er namelijk veel licht in de keuken, dan oogt de zwarte keuken chic en sfeervol. Laat je wat minder licht de keuken bereiken of beperk je het licht tot kaarsjes en lampjes, dan creëer je een knus en warm gevoel in je keuken. Benieuwd naar alle mogelijkheden van zwarte keukens? Lees hier dan verder.

Van chic tot stoer

Zwart kan je keuken een chique uitstraling geven, maar ook juist een stoere. Het ligt er maar net aan hoe je de kleur implementeert in het ontwerp van je keuken. Kies je voor een chique, moderne keukenstijl, dan is een zwarte hoogglans keuken een perfecte optie. Zwart in hoogglans zorgt voor een elegante uitstraling. Combineer zwarte hoogglans keukenkasten met zilveren, witte of grijze details om de keuken helemaal af te maken.

Ga je juist voor een stoere, industriële keuken, dan is een mat zwarte keuken de juiste optie. Mat zwart oogt robuust en dit past perfect bij de industriële stijl. Voeg een massief houten tafel en andere houtkleurige elementen in je keuken toe en creëer zo een robuuste en industriële look. Ook metalen elementen passen perfect in je mat zwarte keuken en dit past ook nog eens bij de industriële keukenstijl. Wil je toch liever een klassieke of landelijke keuken? Dan kun je zwart mooi gebruiken als de kleur van de houten keukenkastjes.

Zwarte details

Wil je graag zwart in je keuken maar zoek je het liever in de details en accessoires? Dan zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden om je keuken wat extra stijl te geven. Zwarte kranen zijn tegenwoordig erg populair omdat ze meteen opvallen in een keuken waar zwart niet als hoofdkleur wordt gebruikt. Details als zwarte handgrepen of zwarte potjes kunnen net dat subtiele contrast bieden wat je keuken doet opvallen.

Ook kun je kiezen voor een grote zwarte koelkast, zwart keukenblad of een zwarte spoelbak. Dit zijn gelijk wat grotere voorwerpen en hierdoor kun je de kleur zwart toch nog een prominente rol geven in je keuken. Daarnaast vallen zwarte tegels op de wand of vloer ook gelijk op. De stijlvolle touch van de kleur zwart is dus op allerlei verschillende manieren in te brengen in jouw keuken.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je enthousiast geworden over zwarte keukens en wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. In ons gratis keukenmagazine kom je nog meer fantastische ideeën tegen die je kunnen helpen je droomkeuken te realiseren.