Zoete aardappel rösti met zalm
  • Gezond recept Küchen Direct

Blogpost: 15 december 2016

Zoete aardappel rösti met zalm

Nieuwe rubriek bij Küchen Direct; Recept van de week! Deze week; Zoete aardappel rösti met zalm.

Lekker gezond het nieuwe jaar in...

Recept: zoete aardappel rösti met zalm

Ingrediënten op basis van 4 personen:

  • 2 zoete aardappels, geraspt
  • 1 ui, geraspt
  • 50 g boter
  • Plantaardige olie
  • 100 g crème fraîche 
  • 1 flinke tl mierikswortelsaus
  • 200 g gerookte zalm, in plakjes
  • 100 g waterkers
  • 1 citroen

Bereiden:

1. Meng de geraspte zoete aardappels met de ui. Doe het mengsel in een theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe in een kom en voeg zout en peper toe.

2. Smelt de boter in een pan en roer die door het röstimengsel

3. Verhit wat olie in een kleine pan en schep er een vierde van het röstimengsel in; druk plat tot een soort pannenkoekje. Bak de rösti op middelhoog vuur 5 minuten per kant, of de tot de buitenkant krokant en de binnenkant gaar is. Houd de rösti warm in de oven terwijl je de volgende drie maakt. 

4. Meng de crème fraîche en mierikswortelsaus en serveer de rösti's, samen met de gerookte zalm, waterkers en partjes limoen. Rasp er wat citroenschil boven.