Witte keukens in verschillende stijlen - Küchen Direct
  • witte greeploze keuken

Blogpost: 26 februari 2020

Witte keukens in verschillende stijlen - Küchen Direct

Wit is al jarenlang een populaire kleur in de keuken en dat is niet zonder reden. Ontdek hier een aantal witte keukens in verschillende keukenstijlen.

3 keer: de witte keuken

De witte keuken is al jaren een begrip. Wit zorgt voor een fris en ruimtelijk gevoel. Dit komt doordat wit meer licht weerkaatst, waardoor het dus voelt alsof de keuken groter is dan dat hij eigenlijk is. Een handig trucje dus om je kleine keuken toch groter te laten voelen! Door de neutrale kleur is een witte keuken makkelijk te combineren met allerlei materiaalsoorten en kleuren. Van een groot contrast als witte kastjes met zwarte accenten tot een witte bar met houten blad: niets is te gek voor de witte keuken. Door de veelzijdigheid van wit past de witte keuken ook in verschillende keukenstijlen thuis. Hieronder lichten we er een paar uit. Lees snel verder en laat je inspireren door de vele mogelijkheden van de witte keuken.

Licht en landelijk

De landelijke witte keuken is een perfect voorbeeld van waarom wit zo mooi is in de keuken. De sierlijke, landelijke elementen gaan mooi samen met de chique witte kleur. Zo zie je dat de keukenkasten in een landelijke keuken vaak in het wit uitgevoerd zijn. Of het nou hagelwit of gebroken wit is, wit is overduidelijk de meest gekozen kleur in de landelijke keuken. Ook staan witte kasten erg mooi bij de houten accenten die veel worden gebruikt in deze keukenstijl. Een mooi voorbeeld van een landelijke witte keuken is de Cole-786. Hier zien we een keuken met wit als duidelijke hoofdkleur, aangevuld door alle details die een landelijke keuken kenmerken. Sierlijke witte kasten met aanwezige handgrepen en een aanrecht vol met potjes, plantjes en keukengerei.

Chique en strak

De moderne witte keuken is een van de meest voor de hand liggende mogelijkheden bij het kiezen van een witte keuken. Wit is minimalistisch en chic, perfect voor de moderne keukenstijl. De moderne keuken kenmerkt zich naast witte elementen, vaak ook door grijze en zwarte kleuren, die perfect op elkaar aansluiten. De moderne keuken is strak en minimalistisch. Zo zie je bijvoorbeeld in deze GL-Banks-231 dat wanneer je een keuken greeploos wit maakt, deze een 'clean' uiterlijk krijgt. Ultramodern dus! Deze witte, strakke keuken laat zien hoe chic en stijlvol wit staat in de moderne keukenstijl. De witte moderne keuken is een van de meest gekozen opties bij het zoeken naar een keuken en dat is niet voor niets. De moderne witte keuken is voortaan een waardig begrip in de keukenwereld.

Een wit keukeneiland

Een kookeiland is razend populair en daarom zijn er ook verschillende opties voor keukens met een wit kookeiland. Dit zorgt voor een multidimensionale keuken waar je bijvoorbeeld gasten kunt ontvangen of maaltijden kunt bereiden. Omdat een eiland in je keuken redelijk wat ruimte in beslag neemt wordt er vaak gekozen voor een wit keukeneiland, dit wekt namelijk de illusie van een grotere ruimte. De Banks-231 is een mooie witte design keuken in een mix van landelijk en modern. Deze keuken beschikt over een mooi wit keukeneiland met bar. Een veelzijdige keuken in een veelzijdige kleur.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je enthousiast geworden over witte keukens en wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. In ons gratis keukenmagazine kom je nog meer fantastische ideeën tegen die je kunnen helpen je droomkeuken te realiseren.