Werkbladen

Blogpost: 19 mei 2016

Werkbladen

Het werkblad is het eerste dat je opvalt wanneer je een keuken binnenstapt. Ze bestaan in allerlei materialen, kleuren en diktes. Elk type heeft haar intrinsieke voor- en nadelen. Welk werkblad is voor jouw keuken de beste?

Kunststof, composiet, graniet?

Is een werkblad bepalend voor de uitstraling van je keuken?

 

Het keukenwerkblad, groot of klein van oppervlak, is bepalend voor de uitstraling van je keuken. Niet alleen de kleur, maar ook het materiaal waar het keukenwerkblad van gemaakt is, heeft een grote invloed op de sfeer van je keuken en het huis. Werkbladen zijn er in allerlei afmetingen, vormen en materialen en daarbij zijn ook gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsgemak factoren om rekening mee te houden bij de keuze. In deze blog praten we je helemaal bij over materialen, gebruiksvriendelijkheid en wat een keukenwerkblad doet met de uitstraling van je keuken.

Materialen

Tegenwoordig zijn er veel materialen om uit te kiezen. Een granieten werkblad heeft karakter en geeft je keuken een warme uitstraling. Graniet is bij uitstek het materiaal voor een design keuken. Tel daarbij op dat het lang meegaat en je hebt geweldig materiaal voor een keukenwerkblad. Een goed alternatief voor een werkblad van natuursteen is composiet. Dit materiaal lijkt op natuursteen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. Composiet heeft daarnaast een betere consistentie in kleur en decor waardoor je minder snel kleurverschillen krijgt. Wanneer je op zoek bent naar sterk en goedkoop materiaal dat eenvoudig te onderhouden is, is kunststof zeker het overwegen waard. Met eindeloze mogelijkheden voor het design is kunststof het meest veelzijdige materiaal voor een keukenwerkblad. Voor een moderne en strakke keuken is beton zeer geschikt. Dit type werkblad kan volledig naar wens gemaakt worden en blijft altijd mooi egaal. Een houten keukenwerkblad oogt warm en tijdloos. Elk houten werkblad heeft zijn unieke kleuren en patronen en is dus nooit hetzelfde.

Gebruiksvriendelijkheid

Niet alleen de uitstraling van het keukenwerkblad is belangrijk. Je wilt er dagelijks ook veel gebruiksgemak van hebben. Graniet is een prachtig materiaal maar minder onderhoudsvriendelijk. Als je het sterke materiaal op de juiste manier behandeld blijft het erg lang mooi. Composiet is gebruiksvriendelijker. Het is duurzaam en sterk en zal niet snel beschadigen. Kunststof keukenwerkbladen zijn het gemakkelijkst schoon te maken. Voor een voordelige prijs heb je met een kunststof werkblad een sterk en duurzaam keukenwerkblad. Beton is wat lastiger materiaal. Het vraagt om het nodige onderhoud en is vlekgevoelig. In tegenstelling tot andere materialen hechten vlekken zich relatief snel aan beton. Een houten werkblad is hygiënisch dankzij de enzymen die bacteriën doden. Het materiaal is alleen niet krasvast, niet hittebestendig en heeft wat meer onderhoud nodig. De warme uitstraling maakt dit gelukkig meer dan goed.

Uitstraling van je keuken

Elk type keukenwerkblad geeft je keuken een andere uitstraling. In het magazine van Küchen Direct krijg je een goed beeld van alle verschillende uitstralingen. We zetten hier de verschillende materialen uitstralen nog even op een rij om je op weg te helpen met je keuze:

·        Graniet: natuurlijk, glimmende of matte afwerking

·        Composiet: lijkt op natuursteen, strak, robuust

·        Kunststof: eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van dessins, onderhoudsvrij

·        Beton: modern, strak en industrieel

·        Hout: warm, tijdloos en natuurlijk