Welke keukenstijl past bij mij?
  • keukenstijl

Blogpost: 14 augustus 2019

Welke keukenstijl past bij mij?

Op zoek naar een keuken, maar weet je niet wat voor keukenstijl bij jou past? Een keuken moet zowel praktisch als mooi zijn, want we brengen er veel tijd door. Het is goed om wat informatie op te zoeken en te kijken naar wat voor zaken jij belangrijk vindt in een keuken. Wij geven je graag wat informatie ter inspiratie.

De mogelijkheden zijn eindeloos.... 

Welke keukenstijl past bij mij?

Je wilt een nieuwe keuken, maar weet niet goed waar je moet beginnen. Een keuken moet zowel praktisch als mooi zijn, want we brengen er veel tijd door. Het is goed om wat informatie op te zoeken en te kijken naar wat voor zaken jij belangrijk vindt in een keuken. Laat je inspireren door wat je tegenkomt op het internet. Maak een moodboard op Pinterest of schrijf handige ideeën even op. Wij nemen alvast wat mogelijkheden met je door, zodat je een stapje dichter bij het vinden van jouw droomkeuken bent.

Landelijk

De landelijke keuken is een warme en sfeervolle interieurstijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, glas, steen en beton. Deze landelijke stijl is populair vanwege het nostalgische karakter.

Houd je van ouderwetse elementen? Kies dan voor de landelijke boerenkeuken. Deze keukenstijl zorgt ervoor dat mensen zich meteen op hun gemak voelen. Je vindt in deze keuken direct rust en ontspanning.

Modern

De moderne keuken kenmerkt zich door een strak en minimalistisch design. Houd jij van een opgeruimd huis met zo min mogelijk tierelantijntjes?

Dan is deze keuken waarschijnlijk een goede optie voor jou.  Dit type keuken straalt namelijk orde en rust uit. Door de vlakke, greeploze kasten en brede laden is deze keuken bovendien zeer functioneel.

Design

Wil je echt een eigen unieke keuken met een persoonlijke sfeer? De design keuken is dan precies waar jij naar op zoek bent. Deze keuken is net wat gewaagder en oogt net wat anders dan een standaard keuken. Factoren die deze keukenstijl kenmerken zijn: strakke ontwerpen, effen afrondingen en minimalistische designs. Wil jij dus echt een unieke keuken? Dan is deze keuken gegarandeerd wat voor jou.

Industrieel

Ben je op zoek naar een zeer functionele keuken? Dan is de industriële keuken een perfecte keuze voor jou. De industriële keuken is een tikkeltje brutaal en kenmerkt zicht door het gebruik van ruwe materialen, zoals staal en beton. Deze keukenstijl is ook goed te combineren met andere stijlen, zoals de design of landelijke stijl.

Kies je stijl bewust

Laat de verschillende stijlen rustig op je inwerken en schrijf op waar jouw keuken sowieso aan moet voldoen. Zoek je meer inspiratie? Bestel dan het gratis keukenmagazine of kijk op Pinterest en creëer je eigen moodboard. Vraag jezelf constant af waar je jezelf het lekkerst voelt. Dan kies je vast de stijl die het beste bij jou past.