Welk type magnetron en oven past bij jou?

Blogpost: 19 december 2017

Welk type magnetron en oven past bij jou?

Je hebt drukke dagen door de week en je bent vaak laat thuis ‘s avonds. Snel nog even het restje van gisteren opwarmen in de magnetron of een stoommaaltijd bereiden voordat je gaat sporten. Op dat soort momenten is een magnetron dé uitkomst. Maar af en toe wil je ook wel eens iets anders dan een kliekje of kant-en-klaarmaaltijd. Welk apparaat is dan het meest geschikt om een lekkere taart mee te bakken of een uitgebreide ovenschotel op tafel te toveren? Lees hier over de verschillen tussen een oven met magnetronfunctie en een combimagnetron en ontdek wat het beste bij jou past.

Combimagnetron

Bij een combimagnetron ligt de nadruk op de magnetronfunctie. Je kunt ermee opwarmen, stomen en grillen. Met de heteluchtfunctie van een combimagnetron kun je ovengerechten bereiden of taarten bakken. Omdat dit apparaat alleen aan de onderkant over een verwarmingselement beschikt, is verwarming minder gelijkmatig wat het gaarproces beïnvloedt. Ook wordt de bovenkant minder knapperig. Daar is tegenwoordig wel een oplossing voor: een combimagnetron met crispfunctie. Hiermee bereid je een pastaschotel met een knapperig kaaslaagje.

Beste van twee werelden

De combimagnetron combineert dus eigenlijk de magnetronfunctie en de ovenfunctie. Het gerecht is sneller klaar dan in een oven en het resultaat is knapperiger dan wanneer deze uit de magnetron komt. Een combimagnetron heeft vaak meerdere vooraf geïnstalleerde programma's om makkelijk gerechten klaar te maken. Een combimagnetron is vooral een aanrader als je niet elke dag bakt en ingewikkelde ovengerechten bereidt. Ook als je budget of je ruimte in de keuken beperkt is, kun je met dit apparaat prima uit de voeten.

Oven met magnetronfunctie

Ben je een fervent bakker en probeer je vaak iets nieuws uit? Of houd je van een smakelijk ovengerecht? Dan is een oven met magnetronfunctie de oplossing voor jou. Een oven heeft niet alleen een heteluchtfunctie met boven- en onderwarmte, maar ook functies voor intensere hetelucht, alleen boven- of onderwarmte, een braadfunctie, een speciale pizzabakfunctie en nog veel meer. En je kunt nog steeds gebruik maken van de handige magnetronfunctie voor een snelle maaltijd of om die beker melk op te warmen. Kortom, de oven met magnetronfunctie is geschikt voor de kok die graag wat langer in de keuken staat voor een uitgebreider gerecht.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of de apparaten met eigen ogen zien? Breng dan een bezoek aan een van onze winkels waar een van onze adviseurs je graag te woord staat.