Verschillende fronten in één keuken

Blogpost: 11 juli 2016

Verschillende fronten in één keuken

Moderne keukens lenen zich perfect voor verschillende fronten. Denk aan verschillende kleuren en de combinatie van mat en glans.

Een andere keukenuitstraling dan de rest...

Verschillende fronten in één keuken

 

Op het gebied van keukens zijn er enorm veel mogelijkheden om jouw moderne keuken eruit te laten springen. Wat dacht je van het gebruik van opvallende kleuren, bijzondere materialen zoals beton en opvallende accessoires? Maar er is meer om je keuken te onderscheiden van andere keukens. Heb je al eens gedacht aan verschillende fronten? In dit blog lees je hoe je hiermee een unieke uitstraling aan je moderne keuken geeft. 

 

Combinatie van mat en glans

Wanneer je fronten voor je keuken uit gaat zoeken, is één van de eerste keuzes waar je voor komt te staan het materiaal. Hout, kunststof, glas, MDF, er is ontzettend veel keuze. Wanneer je het materiaal hebt uitgezocht, komt vraag twee: wil je een matte of glanzende afwerking op de fronten? Maar wie zegt dat je per se één van de twee moet kiezen? Wie zegt dat je ze niet kunt combineren? Precies, niemand. Er wordt alleen vaak vanuit gegaan dat je of matte fronten of fronten van hoogglans wilt. Echter, door deze twee met elkaar te combineren geef je je moderne keuken meteen een bijzondere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een mat kookeiland met een hoogglans achterwand. Er zijn mogelijkheden genoeg. 

 

Verschillende kleuren fronten 

Naast de combinatie van mat en glans kun je ook verschillende kleuren fronten met elkaar combineren. Wanneer je dit wilt, is het verstandig om te beginnen met een basis van neutraal gekleurde fronten. Denk hierbij aan wit, grijs of zwart. Deze basis kun je vervolgens verrijken met enkele fronten in een contrastkleur. Een houten front wordt hiervoor veel gekozen en zorgt voor een allesbehalve saaie uitstraling van je moderne keuken.  

 

Moderne keuken 

De moderne keuken leent zich als geen ander voor het gebruik van verschillende fronten. Waar je bij de meeste keukenstijlen een duidelijke voorkeur ziet voor bepaalde materiaal- en kleursoorten, wordt er in een moderne keuken vaak naar combinaties gezocht die aansluiten op je persoonlijke smaak. Van verschillende fronten zal dan ook niemand opkijken bij deze stijl. Bovendien creëer je door het maken van dit soort combinaties een uniek uiterlijk. Benieuwd of deze stijl iets voor jou is? Lees dan meer over moderne keukens in ons magazine