Wat betekenen de tekens op mijn oven? – Küchen Direct
  • Tekens oven

Blogpost: 17 januari 2020

Wat betekenen de tekens op mijn oven? – Küchen Direct

Snap je de tekens op je oven niet en wil je graag weten welke jij het beste kunt gebruiken bij jouw gerecht? Wij vertellen je het graag in deze blog. Ontdek wat de tekens betekenen en maak voortaan eenvoudig de heerlijkste gerechten.

Ontdek het bij Küchen Direct

Wat betekenen de tekens op mijn oven?

Ik wil een lekker gerecht koken, maar ik weet niet op welke stand mijn oven moet zetten. Een opmerking die vrijwel iedereen herkent. Want wat betekenen nu precies de tekens op de oven en voor welk gerecht moet ik welke stand gebruiken? Wij vertellen je meer over alle oventekens in deze blog. Lees snel verder en ontdek het bij Küchen Direct. Voortaan maak je eenvoudig de heerlijkste gerechten!

Onderwarmte

Bij de onderwarmte stand komt alle warmte vanaf het verwarmingselement onder in de oven. Deze stand is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het bakken van een pizza. De onderkant van de pizza wordt hierdoor namelijk goed warm en knapperig, zonder dat de bovenkant zal verbranden. Wil je twee pizza’s tegelijk in de oven doen? Let er dan wel op dat wanneer je twee pizza’s boven elkaar legt de bovenste niet voldoende hitte zal krijgen. Wissel de pizza’s gedurende het bakken of kies voor een andere stand.

Boven- en onderwarmte

Bij de boven- en onderwarmte stand komt de warmte van de verwarmingselementen van zowel boven als onder. Deze stand is uitermate geschikt wanneer je gerechten bakt zoals ovenschotels, vlees, taarten en deegwaren. Wat het verschil is met de heteluchtstand? De heteluchtstand blaast lucht door de oven, waardoor je het risico loopt dat een rijzende taart of ander deegwaren in elkaar zakt.

Hetelucht

Wanneer je een ventilator in een rondje ziet, is dit de heteluchtstand. Deze stand zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld door de hele oven. Dit is uitermate geschikt wanneer je meerdere gerechten boven elkaar wilt bakken.

Grillstand

De grillstand is te herkennen aan de karteltjes. De grill gebruik je voor bijvoorbeeld vlees, vis en groente. Ook als je houdt van krokante frietjes of aardappeltjes is dit een geschikte optie. Gebruik deze stand niet voor dikke stukken vlees. De buitenkant zal in dit geval snel verbranden, terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Gebruik in dit geval liever de geventileerde grill. In sommige gevallen hebben ovens meerdere grillstanden. In dit geval is er bijvoorbeeld een grillstand met twee karteltjes en met vier karteltjes. Hoe meer kartels, hoe groter het grill gedeelte is. Met de kleine grillstand kun je er dus voor kiezen om slechts een gedeelte van de grill te gebruiken. Ideaal als je meerdere producten op één plaat wilt bakken en slechts één product wilt grillen.

Geventileerde grill

Bij de geventileerde grill zal de oven afwisselend de ventilator en de grill gebruiken. Hierdoor kunnen ook grotere stukken vlees en vis goed gaar worden.

Ontdooien

Zie je een teken met een druppel? Met deze stand kun je gerechten ontdooien. De oven ontdooit jouw product door lucht met een lage temperatuur door de oven te blazen.

Kom langs in de winkel

Heb je meer advies nodig op het gebied van keukens? Twijfel dan niet en kom eens langs in een van onze winkels. Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor persoonlijk advies. Zij helpen je graag met al jouw vragen en geven je gratis en vrijblijvende adviezen.