Seizoensaccessoires voor in de keuken

Blogpost: 11 oktober 2017

Seizoensaccessoires voor in de keuken

Seizoensaccessoires kunnen je helpen om je keuken aan te passen aan bijvoorbeeld het seizoen of de huidige trends. Het design van je keuken is in principe iets wat je niet snel verandert, maar toch kun je de keuken gemakkelijk een andere look geven door middel van seizoensaccessoires.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder voor leuke tips en inspiratie om jouw keuken aan het seizoen aan te passen.

Het kiezen van een keuken

Een nieuwe keuken uitkiezen is leuk, maar het gaat ook om een grote beslissing. Soms sta je voor lastige keuzes: houd je de keuken neutraal of kies je er juist voor om een speciale touch te geven aan de keuken? Enkele belangrijke tips, zodat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken, lees je hier. Het grote voordeel van een tijdloze, neutrale keuken is dat deze duurzaam is, maar dat je er ook gemakkelijk accessoires aan kunt toevoegen. Zo is het net alsof je iedere keer weer een beetje een nieuwe keuken hebt.

Haal het seizoen in jouw keuken

Met accessoires kun je de keuken prachtig aankleden in de kleuren en de stijl van het seizoen. Kies voor rood- en bruintinten in het najaar en juist voor frisse, kleurrijke accessoires, zoals een plankje met mooie verse bloemen en planten, in het voorjaar. Een plankje of rekje met accessoires is gemakkelijk aan te passen. Zo kun je er in de  wintermaanden heerlijke ruikende, winterse kruiden, zoals kaneel en kruidnagel opzetten en deze vergezellen van bijvoorbeeld wat mooie herfstbladeren en kastanjes. Ook lijsten met foto’s kunnen gemakkelijk aangepast worden aan het seizoen. Zelfs de kleinste accessoires kunnen al een groot verschil maken in het aanzicht van jouw keuken. Houd jij van veel accessoires? Overweeg dan om een vitrinekast in de keuken te plaatsen. Deze kun je prachtig opvullen met verschillende deizoensaccessoires. In de lente en zomer kun je hier bijvoorbeeld planten in levendige kleuren neerzetten of kookgerei in zomerse kleuren. Voor de wintermaanden kun je denken aan kaarsen, donkere vazen en lijstjes of geurstokjes met winterse geuren.

Koken geïnspireerd door het seizoen

De gerechten die je in de keuken bereidt, zijn sterk afhankelijk van het seizoen. Zo is het in het voorjaar en de zomer heerlijk om frisse, gezonde salades te bereiden of lekker te barbecueën in de tuin, terwijl de winter zich goed leent voor een heerlijke geurende stoofpot of een Hollandse stamppot. Deze seizoensgebonden gerechten smaken natuurlijk nog lekkerder als jouw keuken ook in deze sfeer is ingericht.

Vraag ons gratis magazine aan

Wil je meer inspiratie opdoen over seizoensaccessoires in de keuken? Bestel dan gratis ons magazine vol met tips, ideeën en ervaringen van andere klanten. Bovendien lees je in ‘Leuk voor in huis’ alles over accessoires en inspiratie om het seizoen naar jouw keuken te brengen.