Salade met gamba's – Küchen Direct

Blogpost: 11 september 2017

Salade met gamba's – Küchen Direct

Wat is er lekkerder dan een frisse salade aan het einde van een warme dag. Geniet deze nazomer in slechts 15 minuten van deze heerlijke licht pittige salade met gamba's. (Indien we het geluk van een warme dag niet meer hebben dit jaar, maakt deze salade ook een sobere dag een beetje beter)

Een heerlijke nazomer...

Recept: Salade met gamba's

Ingrediënten (per persoon):

  • 200 gr gepelde gamba's (vers of uit diepvries)
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal
  • Olijfolie om in te bakken
  • 75 gr sla
  • 1 avocado's
  • Peper

Dressing:

  • 1/2 citroen (of citroensap uit een flesje)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing

Bereiden:

1. Snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in de pan en voeg de gamba's toe. Voeg daarna de knoflook, sambal en peper toe. Als de gamba's roze beginnen te kleuren voeg je de cherrytomaatjes toe en laat je het geheel al roerend nog 2 minuten bakken op laag vuur.

2. Doe de sla in een kom of leg het op een bord. Halveer de avocado, draai de helften los en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel over de sla.

3. Meng het sap van de citroen met de olijfolie en de honing. Besprenkel de sla met de zoetzure dressing.  

4. Schep de garnalen (warm of afgekoeld) op de sla en genieten maar!