Makkelijk en snel....
Recept van de week; Watermeloen-tomaten salade met geitenkaas
Deze gestapelde taart kost wat voorbereiding, maar je wordt absoluut beloond. De amerettikoekjes geven een crunch, het fruit is lekker fris en de mascarpone zorgt een romige touch. Kortom, een hemelse combinatie als je het ons vraagt.
Ingrediënten op basis van 4 personen:
- 1/2 rode ui, zo dun mogelijk gesneden
- 500 gram watermeloen, in blokjes
- 4 grote tomaten (rode, groene, gele en oranje) in achten gesneden
- 60 g ontpitte zwarte olijven
- handvol basilicum blaadjes, in reepjes
- 120 gr zachte geitenkaas
- Extra vergine olijfolie
- Gerijpte sherry azijn
- Zwarte peper en zout
- 250 g bessen
Bereiding:
Laat de uienringen 15 minuten weken in een bak met ijskoud water. Giet ze af en dep droog met wat keukenpapier. Meng alles de olijven en basilicum in een schaal. Verkruimel de geitenkaas erover en druppel wat olijfolie eroverheen, doe er een scheutje gerijpte sherry azijn bij en breng op smaak met peper en zout.