Recept van de week! Spaghetti met vongole & zeekraal

Blogpost: 5 juli 2016

Recept van de week! Spaghetti met vongole & zeekraal

Nieuwe rubriek bij Küchen Direct; Recept van de week! De meest heerlijk recepten, die niet te veel tijd kosten. Deze week spaghetti vongole & zeekraal!

 

Indruk maken op je gasten....

Recept van de week; Spaghetti vongole & zeekraal

 

Ingrediënten op basis van 4 personen

• 1 kilo kleine schelpjes (vongole), geschrobd

• Een klein bosje verse bladpeterselie

• 4 tenen knoflook

• 10 kerstomaatjes

• 2,5 dl witte wijn

• 400 g gedroogde spaghetti

• Zeezout en zwarte peper uit de molen 

• Extra vierge olijfolie

• 1-2 gedroogde Spaanse pepers 

• 200 g zeekraal

Bereiden: 

1) Breng een pan water aan de kook en zoek intussen de schoongemaakte schelpjes uit. Als ze niet goed dicht zitten moet je er een tikje op geven. Gooi schelpjes die dan nog niet dichtgaan weg. 

2) Zet een grote pan met deksel op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Hak de peterseliesteeltjes in kleine stukjes en houd ze apart. Snijd de blaadjes in grove stukjes. Pel en hak de knoflooktenen, snijd de tomaten in kwarten en zet de wijn alvast klaar. 

3) Doe de pasta met een snufje zout in de pan kokend water en kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij net al dente is. 

4) Begin ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is met de saus - ga hierbij heel vlug te werk. Schenk 4 royale scheuten extra vierge olijfolie in de hete pan en doe er de knoflook, peterseliesteeltjes, een flinke snuf zout en peper, de verkruimelde Spaanse pepers en de gehakte tomaten bij. 

5) Blijf continu roeren en doe er zodra de plakjes knoflookplakjes bruin beginnen te worden de schelpen en de wijn bij. Het zal flink spetteren en stomen, dus leg er gauw een deksel op en schud de boel flink door elkaar. 

6) Na 3 tot 4 minuten beginnen de schelpjes open te gaan, maar blijf dan nog wel even schudden. Haal de pan van het vuur en gooi schelpjes die nog steeds niet open zijn weg. 

7) Giet de inmiddels perfect gare pasta af en doe hem met de gehakte blaadjes peterselie en een scheutje extra vierge olijfolie bij de schelpjes in de pan.  

8) Hussel of roer de hele boel een minuutje of twee door elkaar zodat het heerlijke sap van de schelpjes goed in de pasta wordt opgenomen en ga zo snel mogelijk aan tafel. 

Geen Italiaan zal het in zijn hoofd halen dit gerecht te serveren zonder een stuk knapperig brood om het sap mee op te deppen. 

Bron: http://www.jamiemagazine.nl/recepten/spaghetti-vongole.html