Recept van de week! Grillburger met truffelmayonaise, rucola en parmezaan

Blogpost: 17 juni 2016

Recept van de week! Grillburger met truffelmayonaise, rucola en parmezaan

Nieuwe rubriek bij Küchen Direct; Recept van de week! De meest heerlijk recepten, die niet te veel tijd kosten en daarnaast ook nog budgetproef zijn. Deze week de klassieke grillburger in een luxe Italiaans jasje.

 

Heerlijk, snel gemaakt en in een nieuw jasje...

Recept van de week; Grillburger met truffelmayonaise, rucola en parmezaan

Ingrediënten op basis van 4 personen

• 8 magere grillburgers 

• 40 g truffel-paddenstoeltapenade

• 3 el mayo royale (mayonaise)

• 200 g cantharellen

• 2 el arachideolie

• 4 ciabatta's

• 40 g rucola

• 50 g geschaafde Parmezaanse kaas

• 1 vleestomaat 

Bereiden: 

1) Steek de barbecue aan. Meng de tapenade met de mayonaise. Meng de cantharellen, olie, peper en eventueel zout in een kom. 

2) Snijd de ciabatta's open en gril ze 2 min. op de snijkant op de barbecue. Neem van de grill. Snijd de rucola grof. Doe de cantharellen in de grillwok en zet 6 min. op de barbecue. Neem de grillwok eraf en schep de cantharellen in een kom om met de rucola. Gril de burgers 3 min. op de barbecue. Keer om en beleg met kaas. Gril nog 3 min.

3) Besmeer de onderkant van de ciabatta's met de helft van de truffelmayonaise. Snijd de tomaat in vier plakken. Beleg achtereenvolgens met de helft van de cantharellen, een burger, plak tomaat, de rest van de cantharellen, een burger en de rest van de truffelmayonaise. Dek af met de bovenkant van ciabatta's en server. 

Combinatietip: Lekker met een salade 

Eet smakelijk....

Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185815/grillburger-met-truffelmayo-rucola-en-parmezaan