Recept van de week! Bokkenpootjestaart

Blogpost: 3 juni 2016

Recept van de week! Bokkenpootjestaart

Nieuwe rubriek bij Küchen Direct; Recept van de week! De meest heerlijke recepten, die niet te veel tijd kosten en daarnaast ook nog budgetproef zijn. Deze week een lust voor het oog 'De bokkenpootjestaart'!

Simpel en zonder gebruik van oven.........

Recept van de week; Super simpele bokkenpootjestaart

Dit weekend een feestje? Dan is deze bokkenpootjes echt een eyecather! 

Ingrediënten op basis van 6 personen: 

· 2 pakjes (400 gram) bokkenpootjes 

· 500 ml slagroom 

· 300 gram advocaat 

· 225 gram boerencake (zelfgebakken of kant-en-klaar) 

· 5 zakjes vanillesuiker 

· 1 zakjes klopfix 

· Een springvorm met doorsnee van 22 cm 

Bereiden: 

1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2. Snijd 100 gram bokkenpootjes over de lengte door de helft. Snijd de andere 300 gram bokkenpootjes in stukjes (deze gebruik je straks in de vulling).

3. Snijd de cake in plakken en bekleed hier de bodem van de springvorm mee. Druk de cake goed aan op de bodem zodat het één geheel wordt. Zet de gehalveerde bokkenpootjes langs de randen. Als je er vervolgens voorzichtig wat cake tegenaan drukt, blijven de bokkenpootjes goed staan (en door de vulling blijven de bokkenpootjes straks plakken aan de taart).

4. Maak de slagroomvulling. Doe de slagroom in een kom met de vanillesuiker en de klopfix. Mix tot een stevig mengsel.

5. Stort een flinke laag vulling op de cake. Maak het wat glad met een spatel of paletmes. Verdeel vervolgens een laagje advocaat over de slagroom. Doe daar overheen een laag met de in stukjes gesneden bokkenpootjes. Verdeel vervolgens de rest van de slagroom over de advocaat en weer een laagje bokkenpootjes. Eindig met nog een laag advocaat en nog wat stukjes bokkenpootjes.

6. Laat de bokkenpootjestaart minstens twee uur in de koelkast opstijven.

En snoepen maar.....! 

Bron: http://www.culy.nl/recepten/supersimpele-bokkenpootjestaart-met-advocaat/