Kies de ideale raamdecoratie in jouw keuken – Küchen Direct
  • Raamdecoratie Kuchen Direct

Blogpost: 16 januari 2020

Kies de ideale raamdecoratie in jouw keuken – Küchen Direct

Raamdecoratie is onmisbaar in iedere keuken. In deze ruimte heb je namelijk meer te maken met vuil, vet en vocht dan op andere plekken in je huis. Daarnaast bepaalt de raamdecoratie voor een groot gedeelte de sfeer in jouw keuken.

Er zijn veel diverse mogelijkheden als het gaat om raamdecoratie in jouw keuken. Wil je hier meer over weten? Küchen Direct heeft voor jou een aantal soorten raambekleding uitgelicht.

De mogelijkheden zijn eindeloos.... 

De beste raamdecoratie in jouw keuken

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt in de keuken, maar de raamdecoratie is een belangrijk onderdeel in deze ruimte. De raamdecoratie bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in jouw keuken. Je wilt dat je gemakkelijk voldoende licht kunt creëren en daarnaast moet het eenvoudig te reinigen zijn. In de keuken heb je namelijk meer te maken met vuil, vet en vocht dan op andere plekken in je huis. Er zijn veel diverse mogelijkheden als het gaat om raamdecoratie in jouw keuken. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder. Küchen Direct heeft voor jou een aantal soorten raambekleding uitgelicht.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen bieden een warme en gezellige sfeer en zijn zeer geschikt in een landelijke ruimte. Vouwgordijnen hebben daarnaast een luxe uitstraling en zijn gemakkelijk te bedienen. Het vouwgordijn vouwt zich netjes op of uit wanneer je aan het koordje trekt. Haal het gehele gordijn omhoog om door het hele raam daglicht te creëren.

Je kunt ook slechts een stukje van de onderkant van het raam open laten voor een beetje daglicht en minder inkijk naar binnen. Daarnaast zijn vouwgordijnen eenvoudig te reinigen. De meeste vouwgordijnen zijn geschikt voor de wasmachine.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën hebben dankzij het stijlvolle en strakke design een moderne uitstraling. Deze jaloezieën passen vrijwel in iedere interieurstijl. Je kunt de jaloezieën omhoog halen voor daglicht door het hele raam. Echter kun je met jaloezieën het licht gemakkelijk reguleren door het kantelsysteem. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën bestand tegen vocht, vuil en vet en zijn deze gemakkelijk te reinigen. Haal een vochtig doekje met een beetje schoonmaakmiddel over de jaloezieën en ze zijn weer helemaal schoon.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën geven veel warmte en sfeer in de ruimte en hebben een elegante uitstraling. Houten jaloezieën zijn op dezelfde manier te bedienen als aluminium jaloezieën. Door de jaloezieën te kantelen, bepaal je exact hoeveel licht en privacy je in de ruimte wil. Hout is minder gemakkelijk schoon te maken van aluminium. Daarnaast is hout niet vochtbestendig. Dit materiaal zal kromtrekken in combinatie met water. Daardoor zijn houten jaloezieën minder geschikt voor in de keuken.

 

Plisségordijnen

Een plisségordijn is ook een heel geschikte keuze in de keuken. Plisségordijnen zijn stijlvol en eigentijds. Daarnaast zijn deze gordijnen eenvoudig te bedienen, in veel gevallen kun je zowel de bovenkant als de onderkant verstellen. Zo creëer je eenvoudig het gewenste daglicht en hangt het gordijn precies naar jouw behoefte. De meeste plisségordijnen zijn vochtbestendig en kunnen met de hand gewassen worden.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn in de meeste gevallen geschikt voor in de keuken. Deze raamdecoratie hebben een strakke uitstraling en zijn eenvoudig te bedienen. Je kunt uit een tal van diverse soorten stoffen en kleuren kiezen wanneer je voor een rolgordijn gaat. Zo vind je altijd het geschikte gordijn dat bij jou past. Rolgordijnen reinigen is wat minder eenvoudig. De stof is redelijk gevoelig voor vlekken. Maak het gordijn schoon met een vochtige doek, maar schrob niet te hard. Er kunnen daardoor schoonmaak vlekken ontstaan.

Kom langs in de winkel

Wil je meer weten op het gebied van keukentrends? Kom dan gerust eens langs in een van onze winkels. Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor persoonlijk advies. Zij luisteren naar jouw wensen en helpen je gratis en vrijblijvend. Bij Küchen Direct kun je ook zelf je keuken samenstellen. Met de handige tool creëer je eenvoudig de ideale keuken.