Planten en kruiden in de keuken
  • Planten en kruiden in de keuken

Blogpost: 21 mei 2019

Planten en kruiden in de keuken

Vaak worden planten in de woonkamer, studeerkamer of slaapkamer neergezet en slaat men de keuken over. Waarom weten we niet, maar planten in de keuken is minder gebruikelijk dan op andere plekken in huis. In onze ogen erg jammer, want de keuken is juist een leuke plek om planten neer te zetten. Gelukkig zien we dit dan ook in steeds meer keukens langzaam terugkomen. Zowel planten als kruiden worden op verschillende manieren in de keuken verwerkt. Benieuwd wat de voordelen hiervan zijn en waarom deze goed in de keuken geplaatst kunnen worden? Lees dan snel verder. De specialisten van Küchen Direct vertellen je graag meer over deze trend.

Waarom in de keuken?

De enige plaats waar het tijdens de winter warm genoeg is, is binnenshuis. En dan bij voorkeur in de keuken dicht bij een raam waar voldoende licht binnenvalt. Licht is namelijk ontzettend belangrijk voor planten. Wanneer er onvoldoende licht ter beschikking is, kan de plant niet aan fotosynthese doen. Dit proces is noodzakelijk om de plant in leven te houden. Om te voorkomen dat je bleke, fragiele planten krijgt die binnen de kortste keren sterven, is het verstandig om te kiezen voor een lichte ruimte, zoals de keuken. Vandaar dat de keuken ook een perfecte plek is voor planten.

De voordelen van groen in de keuken

Met planten in de keuken haal je een natuurlijke en sfeervolle uitstraling in huis. Bovendien breng je met planten de natuurlijke sfeer van buiten naar binnen. Naast dat de keuken een geschikte plek is voor planten om zichzelf in leven te houden, combineert een keuken ook uitstekend met diverse planten. Heb jij thuis bijvoorbeeld een houten keuken? Dan staan planten daar uitermate goed bij. Bovendien combineert hout zeer goed met groen. Daarnaast komen planten ook goed tot hun recht in moderne of andere stijlen keukens. Kortom, planten zijn ideaal voor de keuken om een gezellige en warme sfeer in huis te halen.

Kruiden in de keuken

Tijdens de winter is het niet mogelijk om verse kruiden uit eigen tuin te halen. Met uitzondering van rozemarijn en tijm: de die-hards onder de kruiden die nauwelijks moeite hebben met lage temperaturen of een laagje sneeuw. Voor alle andere keukenkruiden, zoals bijvoorbeeld een basilicum plantje, is de keuken wellicht een betere plek. Een leuk rekje met verse kruidenplantjes in de keuken op het aanrecht is niet alleen zeer praktisch, maar geeft ook een natuurlijke en gezellige uitstraling aan de keuken.

Bestel ons magazine

Wil je graag meer inspiratie opdoen over het gebruik van planten en kruiden in de keuken? Bestel dan ons gratis magazine boordevol leuke inspiratiebeelden. Zo ontdek je in een handomdraai hoe jij op een leuke manier planten en kruiden kunt verwerken in jouw keuken.