De trend van opvallende keukenkranen
  • keukenkraan

Blogpost: 27 november 2019

De trend van opvallende keukenkranen

Kranen mogen steeds meer opvallen in de keuken. Lees hier verder wat een opvallende keukenkraan met de uitstraling van je keuken kan doen.

De opvallende keukenkraan

Jarenlang werd de keukenkraan zo eenvoudig en onopvallend mogelijk gehouden. De kraan werd meer gezien als een stukje praktische apparatuur waar zo min mogelijk aandacht aan moest worden besteed in het ontwerp van de keuken. Sinds kort is er een trend gaande die het ontwerp van de keukenkraan weer belangrijk maakt in de inrichting van je keuken. Lees hier verder waarom een opvallende keukenkraan jouw keuken weer nieuw leven in kan blazen.

Kleine details, groot effect

Kleine afwijkingen in kleur of stijl vallen direct op in een ruimte. Wil je je keuken nieuw leven inblazen, dan is een compleet nieuwe keuken dus niet altijd nodig. Door je keukenkraan een afwijkende en aanwezige kleur te geven geef je je keuken een opvallende ‘eye catcher’ en andere uitstraling. In de meeste keukens speelt het ontwerp van de kraan geen grote rol. Met een opvallende kraan wijk je af van de standaard en geef je je keuken een unieke uitstraling. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om een opvallende kraan te combineren met je favoriete keukenstijl.

Verschillende opvallende kranen

  • Een zwarte keukenkraan geeft een chique uitstraling aan je keuken. In de vele keukens met wit als hoofdkleur valt het grote contrast van een zwarte kraan direct op. Zo zien je gasten gelijk dat er zelfs aan de details aandacht is besteed. De zwarte keukenkraan staat vooral erg mooi in lichte moderne keukens, waar het contrast van een kraan in de kleur zwart nog groter en opvallender is. In deze Rizer-266 keuken zien we matzwarte elementen in de lichtblauw en witte keuken. De matzwarte kraan, koelkast en accessoires zijn op elkaar afgestemd en geven de keuken gelijk een unieke moderne uitstraling.
  • Een koperen kraan gaat samen met veel verschillende keukenstijlen. Zo kun je met een sierlijke koperen kraan je landelijke of klassieke keuken helemaal af maken. Door het minimale gebruik van koper in de meeste keukens valt de koperen keukenkraan meteen op. De koperen kraan kan ook mooi worden toegepast in een moderne keuken, zoals in deze Banks-231 keuken.  Een grote koperen kraan maakt deze verder simplistische keuken toch nog uniek. Een klein detail blaast de keuken dus weer volledig nieuw leven in.
     
  • Tot slot, de gouden kraan. Toch wel een van de meest opvallende kleuren voor je keukenkraan en ook weer toepasbaar in de meeste keukenstijlen. Net als de koperen kraan is een sierlijke gouden kraan erg mooi in de landelijke of klassieke keuken. Ook kan een gouden kraan een erg chic effect geven in een zwarte moderne keuken.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je enthousiast geworden over opvallende kranen en wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. In ons gratis keukenmagazine kom je nog meer fantastische ideeën tegen die je kunnen helpen je droomkeuken te realiseren.