Open kastjes in de keuken - Küchen Direct

Blogpost: 2 maart 2020

Open kastjes in de keuken - Küchen Direct

Met open kasten in je keuken stel je het keukengerei stijlvol tentoon. Bovendien zitten er ook een aantal praktische voordelen aan. Lees snel verder.

Open kastjes in de keuken

Open keukenkastjes zijn keukenkasten die gedeeltelijk of volledig open zijn en dus deurtjes missen. Hierdoor wordt de inhoud van deze kasten tentoongesteld. In een keuken met open kastjes beland dan bijvoorbeeld een deel van je keukengerei in het zicht, in combinatie met wat decoratie. Open keukenkasten brengen een hoop voordelen qua stijl en functionaliteit met zich mee, maar er zijn ook valkuilen. Küchen Direct legt je de voordelen van open keukenkastjes uit en waar je op moet letten bij het inrichten en behandelen van deze kastjes. Lees snel verder en laat je inspireren door de vele mogelijkheden van de open keuken.

Twee open keukenkasten

In de Banks-238 keuken zien we dat een open kast is verwerkt in het keukeneiland. De inhoud van de open keukenkast bestaat uit mooi op elkaar afgestemd servies en potjes. Ook staat op de keukenplank boven het aanrecht keukengerei in vergelijkbare stijl om een mooi geheel te creëren, wat erg belangrijk is bij open keukenkasten. Bij de Banks-232 keuken zien we dat de open kast slim gebruikt is om kleur en leven toe te voegen aan een witte keuken. De rode mokken en oranje mandjes en details zijn gelijk een eye-catcher in deze keuken en het mooie is: je kan ze eenvoudig vervangen door accessoires in een andere kleur of stijl. Zo verander je makkelijk de uitstraling van je keuken.

Hoe richt ik mijn open kastjes in?

Een open keukenkast vereist veel meer aandacht qua inrichting ten opzichte van de inrichting van een gesloten kast. De inhoud van open kastjes maken namelijk deel uit van de decoratie en het interieur. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je stijlvolle servies tentoon te stellen. Ook kun je de open kastjes vullen met planten, potjes of kaarsjes om wat meer sfeer toe te voegen aan de ruimte. Of combineer de twee opties en stem de accessoires af op je keukengerei om zo een stijlvol geheel te vormen. Heb je een open kastje boven je fornuis? Vul het dan met wat sfeervolle kruidenplantjes en olieflessen. Bestaat de bar van je kookeiland deels uit een open kast? Zet dan wat mooie wijnglazen en lampjes in de open kast.

Belangrijke tips

Met open keukenkastjes is het slim om op een aantal dingen te letten om het beste uit deze kastjes te halen. Zo vangt een open kast sneller stof dan een gesloten kast. Hierdoor is het dus belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Aangezien er vaak keukengerei staat op de planken in je keukenkastjes, is het bij een open kast dus slim om deze goed stofvrij te houden. Daarnaast is het essentieel om ervoor te zorgen dat de inhoud van de open keukenkastjes goed op elkaar is afgestemd zodat het een mooi geheel vormt. Een moderne set met knalblauwe borden zal niet zo mooi staan met robuuste, industriële potjes. Zorg er ook voor dat de inhoud van deze open kasten altijd netjes opgeruimd is zodat het er niet rommelig uitziet.

Praktisch en functioneel

Naast dat je met open keukenkasten een stijlvolle uitstraling opwekt, zitten er ook een hoop praktische voordelen aan. Zo heb je met een open kast meer overzicht en hoef je niet de tussenstap van ‘een deurtje openen’ uit te voeren. Alles ligt direct klaar en binnen jouw bereik. Een open keukenkast brengt ook een waardevolle illusie met zich mee, namelijk een ruimtelijke uitstraling. Open kastjes laten een ruimte optisch groter lijken dan dat het eigenlijk is. Doordat je als het ware meer van de ruimte ziet, voelt het ook alsof de keukenruimte daadwerkelijk groter is.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je enthousiast geworden over keukens met open kastjes en wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. In ons gratis keukenmagazine kom je nog meer fantastische ideeën tegen die je kunnen helpen je droomkeuken te realiseren.