Nieuw leven in de keuken met een nieuwe achterwand

Blogpost: 15 januari 2018

Nieuw leven in de keuken met een nieuwe achterwand

De achterwand van je keuken kan veel veranderen aan de uitstraling. Blaas nieuw leven in het design van jouw keuken door te variëren met de achterwand. Is jouw keuken toe aan een nieuwe, frisse look, maar wil je geen compleet nieuwe keuken? Laat je hier inspireren door de mogelijkheden met een nieuwe achterwand.

Een nieuwe stijl voor een zachte prijs

De aanschaf van een nieuwe keuken kan niet alleen aardig oplopen in de kosten, maar zorgt ook voor een hoop werk. Toch is het mogelijk dat je na een tijdje raakt uitgekeken op het design van jouw keuken. Het vervangen van de achterwand van de keuken door een nieuw design biedt de perfecte oplossing! Door middel van een nieuwe achterwand kun je de keuken aanpassen naar een nieuwe stijl of de stijl gelijktrekken aan de rest van de inrichting van jouw huis. Een nieuw design hoeft dus niet duur te zijn!

Welke stijlen kan ik kiezen?

Met een achterwand kun je alle kanten op en vrijwel iedere stijl is mogelijk. Om je een idee te geven van de mogelijkheden lichten we hier een aantal populaire opties voor je uit.

Verschillende soorten tegels

Allereerst kun je ervoor kiezen om de achterwand te beleggen met tegels. Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan verschillende tegels, waardoor je voor vrijwel iedere keukenstijl geschikte tegels kunt vinden. Van klassieke, tijdloze witte tegels tot tegels met een hip printje: de keuze is volledig aan jou. Daarnaast kun je ook variëren in de legging van de tegel of ervoor kiezen om unikleur tegels te combineren met decortegels.

Granieten of composieten achterwand

Houd jij van een stoere en robuuste look? Kies dan voor een achterwand van graniet of composiet. Deze natuurlijke materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtinten, waardoor je kunt kiezen voor een tint die het beste bij jouw inrichting past.

Afneembare muurverf

Is jouw keuken toe aan een frisse look? Kies dan voor afneembare muurverf in een leuke kleur. Het grote voordeel van dit type verf is dat het eenvoudig is schoon te maken. Een simpel doekje over de geverfde achterwand en spetters en andere vlekken zijn in een handomdraai verdwenen. Ook hier heb je de keuze uit talloze verschillende kleuren.

Kunststof achterwand

De kunststof achterwand is niet alleen goed voor de portemonnee, maar biedt ook meerdere mogelijkheden. Kunststof is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende looks, zoals bijvoorbeeld een hout- of betonlook. Hiermee haal je de uitstraling van een natuurlijk materiaal in huis, maar dan voor een zachte prijs.

Inspiratie opdoen?

Wil jij jouw keuken een nieuwe look geven met een achterwand? Meer inspiratie voor de talloze mogelijkheden vind je in ons gratis magazine. Het uitgebreide overzicht met stijlen, kleuren en elementen geeft je een idee over de mogelijkheden. Bestel het magazine hier gratis.