Modern landelijke keuken
  • Modern landelijk

Blogpost: 10 april 2018

Modern landelijke keuken

De landelijke keuken is lang niet meer zoals deze vroeger was. Vaak denken mensen bij een landelijke keuken aan oubollige, houten keukens. De landelijke keuken van nu is echter veelzijdiger en moderner dan ooit. Ben je een liefhebber van een warme, huiselijk en uitnodigende sfeer? Een landelijke keuken kenmerkt zich door alle drie! Küchen Direct vertelt je meer over deze keukenstijl. 

Hoe ziet een modern landelijke keuken eruit?

De modern landelijke keuken kenmerkt zich door warm en natuurlijk kleurgebruik. Hout is daarom het hoofdmateriaal in deze keukens. Er zijn mooie houten fronten in allerlei kleuren en structuren verkrijgbaar, waarmee jij de gewenste uitstraling creëert. Naast hout is ook steen een onmisbaar materiaal in landelijke keukens. Steen kan schitterend verwerkt worden in een granieten keukenblad of juist de achterwand van de keuken. Verder is er in een landelijke keuken veel oog voor detail. Robuuste accessoires zijn de kers op de taart in deze keukens!

Geef een landelijke touch aan je keuken

Het kleur- en materiaalgebruik vormen de basis van de landelijke keuken. De landelijke sfeer haal je echter ook gemakkelijk in huis door te kiezen voor bepaalde accessoires. De spoelbak en wastafelkraan zijn hierin belangrijke elementen. Ga voor een grote, natuurstenen spoelbak in combinatie met een elegante kraan. Ook een vrijstaand fornuis met gaskookplaat past perfect bij deze keukenstijl. Daarnaast kun je gaan voor houten wandplanken, waar je zowel huishoudelijke spullen als decoratie kwijt kunt. Onder het mom van ‘kleine moeite, groot effect’,  kies je voor vintage accessoires in je keuken.  

Haal een warme sfeer in huis

Een landelijke keuken vormt het middelpunt van je gezinsleven. Deze keukenstijl leent zich namelijk uitstekend als leefkeuken. De uitnodigende, huiselijke sfeer maakt de keuken een plek om gezellig samen te komen, of dat nu ’s ochtends bij het ontbijt is of ’s avonds bij een uitgebreid diner. En later weer met een lekkere kop koffie of een drankje. Zorg voor een open verbinding met het woongedeelte en maak van je modern landelijke keuken een échte woonkeuken.

Ontwerp je eigen keuken in 3D

Wil je graag een modern landelijke keuken, maar heb je nog geen duidelijk beeld van hoe dat eruit ziet in jouw ruimte? Gebruik dan onze gratis 3D tool, waarin je jouw keuken ontwerpt in slechts een paar stappen.